Cruelty free - Ej djurtestat

21.04.2017 kl. 09:00
bild pixabay.com
Så här borde kaninerna leva, och inte vara objekt för djurtestning.
 
Detta inlägg vill jag skriva för att få andra personer att få fakta, och sedan bestämma själva hur man vill handla med djurtestade produkter.
 
Som vegetarian, har jag bestämt mig att inte stöda de märken som testar på djur eller säljer till Kina. Märken som säljer till Kina testar automatistk även på djur.
 
Hade ingen aning att smink, skönhetsprodukter, tandkräm och till och med bykpulver testas på djur. Först kring 2015-2016 öppnade jag ögonen för detta men hade ingen aning före det, att i dagens samhälle att sådant händer. Jag blev faktiskt först helt chockad, då jag fick höra att Maybelline testar, min favorit mascara förut kom ju just därifrån. Andra som även testar är Loreal Paris, och förstås massa fler. Sedan började jag då googla om detta, och läste mera på. Nu för tiden har jag mera kunskap. Och det är skönt att veta att jag inte stöder de här märkena mera. 
 
Nuförtiden försöker jag att köpa endast CF märken, förstås kan tyvärr ju misstag hända då jag googlar i butiken om jag är osäker. Men nu förtiden kan jag nog ganska så många märken som är okej. 
 
Det finns flera organisationer som håller koll på ej djurtestade produkter. Bl.a Peta , finns massa sidor där ute men kolla alltid källan först. Och var kritisk till det du läser. 
Nu finns det ju också lite grå zoner, som du får själv bestämma hur du gör. Ett exempel är NYX som nu förtiden är uppköpta av Loreal. NYX testar ej på djur eller säljer till Kina men ägs då av Loreal. Jag har valt att köpa NYX för att få Loreal att öppna ögonen, och se att personer verkligen köper CF produkter. Finns flera andra CF märken som även ägs av ej CF märken också. Men de sakerna tycker jag man själv får ta ställning till.
 
Sidor du kan kolla på:

https://www.crueltyfreeinternational.org/LeapingBunny

 

Här har jag listat några märken som är CF, förstås finns det flera där ute. 

 
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

 

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig bloggare,poet,
hobbyfotograf och frilansare
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I

 

 

Follow