1 år på Ratata!

06.04.2017 kl. 07:00

Den 6.4.2016 bestämde jag att byta bloggportal från blogg.se till ratata.fi, hade flera orsaker en av de viktigaste var att jag ville synas mera bland vi finlandssvenskar och ha mera läsare från Finland. 

Jag körde på en testvecka, men det tog inte länge innan jag bestämde mig för att Ratata är den bloggportal som det blir att blogga på. Nu har det gått 1 år sen jag tog det beslutet att börja blogga här. Mycket har hänt sen dess förstås i livet, men också på bloggnivå. Ratata stöder en på ett sätt som blogg.se aldrig nästan gav en. Att få synas på första sidan flera gånger, har känt helt super. Som en lite mindre bloggare är just såna saker otroligt viktigt för att ha orket att fortsätta blogga.

Jag har bloggat sedan 2009, nu är vi redan inne på 2017. Då kan man ju undra hur jag orkat hålla på med detta. En av de viktigaste orsakerna är ju nog att jag älskar att skriva. Så på det sättet känns det som en bra självklarhet att fortsätta. Förstås har jag ju även dagar då blogglusten inte riktigt sitter där, men då får det helt enkelt bli i de perioderna mindre blogginlägg. 

Hur ser jag då på framtiden med mitt bloggande?

Just nu har jag inga planer på att sluta. Jag brinner för detta, och tror jag kommer att sakna det om jag nu idag skulle sluta blogga. Skulle sakna chansen att få skriva, och kunna berätta vad som hänt och så. Det skulle helt enkelt fattas en del av mitt liv som funnits där sedan 2009. Det har helt enkelt blivit en självklarhet för mig att jag bloggar. 

Varför är bilderna försvunna från mitt arkiv på ratata.fi?

Som kanske någon märkt att när man går bakåt i mitt arkiv är bilderna försvunna i mitt arkiv här på ratata. Ja det var så att jag en gång fick en jätte bra idé, tyckte jag då i stunden. Och raderade bilder från bildgalleriet på Ratata. Utan den vetskapen då att bilderna då också försvinner från blogginläggena. Så det är tyvärr en tråkig sak, att de är borta.

Hur känns det att nu har bloggat 1 år på en finlandssvensk bloggportal?

Jag tycker det har kännas helt super. Tiden har gått himla fort, och ångrar inte en sekund att jag bytte bloggportal. Ratata känns just nu och tror jag en tid framöver också bloggportalen som passar just mig. Och troligtvis blir det flera år framöver. 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Vad kul att du redan bloggat ett år på ratata :) funderar själv på om jag skulle byta portal, kanske ska ta ratata i beaktande! Ha en fin helg :)
Corinne Grönholm06.04.17 kl. 12:10
Tack detsamma! :)
06.04.17 20:41
Bra Daniela! Fortsätt i samma stil.
Mer läsare får man (om man vill ha) genom att vara engagerad hos bloggare man gillar. Skriva kommentarer där osv. Hitta ett gäng med likasinnade helt enkelt.
Carita06.04.17 kl. 20:31
Tack! :)
06.04.17 20:41

 

 

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig bloggare,poet,
hobbyfotograf och frilansare
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I

 

 

Follow