Dålig bloggning

Aj då har inte bloggat på ett tag, haft mindre blogglust och varit borta härifrån men så fort blogglusten kommer tillbaka kommer det inlägg. 

Iallafall har den lite kommit tillbaka så visar mina senaste instagram bilder. 

 

 

Publicerad 22.09.2016 kl. 21:15

Hudvård new in

Äntligen har jag börjat uppdatera min hudvård till cruelty free också. Har hittils sen förra året försökt att köpa endast cruelty free smink och shampoo och balsam. Men nu har jag även deodrant, och ansiktsprodukter. Jag har faktiskt inte berättat här i bloggen att jag har tagit steget vidare i vegetarianska världen. Förra året blev jag ju demivegetarian. Men nu har jag i ca 2 veckors tid vari Lakto ovo vegetarian. Alltså jag äter ägg och mjölkprodukter ur djurvärlden. Och bra har det gått.

Men vidare till produkterna, var till Sokos idag för att kolla utbudet och blev fakitskt glad när jag hittade deodrant, ansiktskräm, finnmedel och ansiktstvätt från märken som ej testar på djur.

 

Publicerad 31.08.2016 kl. 20:38

ett ögonblick ifrån

Ett andetag ifrån
att sväljas
att rinna bort
i tidens sand

ett ögonblick ifrån
att dö

en sekund ifrån
kunde jag hållt hårt

ett lösare handslag
och jag skulle fallit
rasat


men här går jag
tills tiden runnit ut.

bara ett andetag ifrån

25.8.2016

Publicerad 25.08.2016 kl. 21:33

Första skoldagen

Idag började jag då studera till närvårdare första skoldagen var det idag då. Och vädret har inte varit alls på ens sida idag, det ösregnade när jag skulle gå till skolan. Och det har varit ganska svalt idag, säkra tecken på att hösten börjar tyvärr komma. Idag var det iallafall en jätte spännande dag. Alltid spännande och nervöst att börja i en ny skola.

Men bra gick det, idag började vi 9 och slutade 15. Och gick igenom lite allt möjligt som har med studierna att göra. Dessutom lekte vi lite bekantingslekar som tutorerna ordnade.

God lunch hade skolan också det är ju också bra. Skulle både ha allergimat och vegetarisk mat men köket kunde som tur snabbt fixa fram mat åt mig.

Publicerad 10.08.2016 kl. 20:23

Back to school

Jaha så började detta sommarlov då lida mot sitt slut för på onsdagen börjar skolan igen, och någonslags normal vardag börjar formas igen. Fast jag varit ledigt endast 2 veckor och jobbat de andra har jag hunnit med mycket kiva. Har varit på kryssning, Pride, piknik, hört på 3 olika artister Robin, Janna och Arttu Wiskari. Jag har varit i Helsingfors några dagar och hade helt super kiva där några dagar med bl.a shopping och Borgbacken och Sveaborg. Jag har dessutom handlat lite skolsaker, penal, häften, pärm och en ny skolväska. Och såklart en kalender som jag gjorde pärmen själv.

Så ja jag är faktiskt helt glad över mitt sommarlov och ser framemot hösten på en ny skola.

Publicerad 08.08.2016 kl. 20:12

Dermosil beställning

Handlade denna vecka på dermoshop, och idag kom produkterna. Väldigt snabb leverans 2 dagar tog det. Enligt sidan ska produkterna vara ej djurtestat så litade på det.

De 2 första produkterna är shampoo och balsam. Tog deras vanliga familjeshampoo och balsam men i doften red orange.

Och sedan passade jag även att handla lite produkter i mindre förpackning bra att ha i handväskan eller på en resa. En body lotion, och ett sminkbortagning för ansiktet i en mousse variant.

Och till sist köpte jag en sådan nail polish remover som tar bort det som gått förbi nageln då man lackar naglarna.

Publicerad 25.07.2016 kl. 08:02

Small ships race 16.7

På lördagen den 16.7 var jag till Lovisa på Small ships race på dagen med syskonen och pappa. Och vädret var som tur på vår sida, för på fredagen hade det regnat. Men jag hade jobb då. Men vi var iallafall på fredagen där i Skeppsbron och kollade lite på båtar och så innan vi åt där.

 

Jag åt en vegetarisk hamburgare, den var helt okej. Så tog jag där även en lott och vann någon sorts nyckelring som ser ut som en diskoboll.

Publicerad 19.07.2016 kl. 21:58

Att uppnå en dröm

Äntligen ska jag uppnå en av mina största drömmar!

För jag håller nämligen just nu på att göra en egen bok! Ni som känner mig vet ju att jag är en poet och är publicerad i 4 antologier. Men jag har ju länge velat ge ut en egen bok med mina egna verk. Och nu tycker jag att det var dags. Efter 4 års flitigt diktskrivande på poeter.se har jag äntligen tagit tag i saken. Och nu håller jag på att välja de jag vill ha med. På bilden ser ni även en liten förhandsvisning på omslaget till boken. Men nu kommer det stora arbetet att få ihop den. Så har en tidtabell mellan augusti-september då ska den senast ut till bokhandeln.

Publicerad 14.07.2016 kl. 20:21

Vad skulle du aldrig...

Ratata lista, både lite allvarligt och roligt.

Vad skulle du aldrig...

Äta? Insekter

Dricka? Vodka

Skoja om? Läggningar och rasism

Ha på kroppen? En sopsäck

Vilja uppleva? Våld

Kunna arbeta med? Sömmerska i ett fattigt land

Säga nej till? Choklad

Googla? Svår fråga vet fakiskt inte

Göra offentligt? Vara naken

Blogga om? Kränka någon i ett inlägg, eller bara skriva ett hatinlägg om en person

 

Vad hittar man alltid/ofta...

På ditt skrivbord? Nagellack

Under din säng? Damm

I din jackficka? Oftast kanske en 10 eller 20 cent

Bakom din kylskåpsdörr? Mjölk

Vid sidan av ditt handfat? Tvål och sminkbortagning

Högst upp i din bokhylla? Julprydnader

Längst ner i din tvättkorg? Ingen aning faktiskt beror på vad jag satt först

Framför näsan på dig? Min telefon

I dina tankar mest? Livet, vardagen

Publicerad 08.07.2016 kl. 20:43

Helsingfors pride 2.7

Whau vilket super veckoslut jag haft i Helsingfors. Har tänkt dela upp inläggen i 2 delar och tänkte vi börjar med priden som var igår (på lördagen). Igår steg jag tidigt upp för jag skulle hjälpa och fixa Svensk Ungdoms tält upp som skulle till Medborgartorget. Så var där 10 på stan, sedan fixade vi tältet. Tiden rusade förbi och priden skulle börja 13, men vi skulle samlas på senatstorget kl 12. Så då började vi gå dit.

Jag gick då på priden med Svensk Ungdom och hade även en flagga med. Alltså priden var så häftigt och underbar svårt att beskriva. Gick den iallafall för första gången. Och det var så värt all väntande och hettan på senatstorgets trappa. Det delades även ut gratis saker som armband och en krona från burger king, ballonger m.m.

Sedan fick vi äntligen börja gå och jag hade faktiskt feelisen på topp jag och min kompis.

Efter vi gått på priden, så for jag och 2 andra och äta lunch. Åt en god vegetarisk halloumi sandwich och sötpotatisfries. Sen jag gick till Puistojuhlan där även Svensk Ungdoms tält var. Hörde lite på musik bl.a Janna. Var i tältet och åt en glass sedan tog jag tåget tillbaks där jag bodde för veckoslutet.

Janna

Men sen fick jag plötsligt en ide och for på bio och det var faktiskt min första 3D film jag såg på Independence Day återkomsten. Och så bra film och så häftig första gångens upplevelse med 3D. Så lördagen var en jätte rolig och upplevelserik dag.

 

Publicerad 03.07.2016 kl. 19:42

Jag kom in!

Update från förra inlägget.

Jag trodde ju i förra inlägget att jag inte kom in. Men jag kom in! Jag är så glad, i höst börjar jag då studera till närvårdare på Prakticum. Puh jag hade väl i misstag kryssat för att mitt namn inte fick publiceras plus att mitt brev var försenat. Fick det idag och har tagit emot platsen. Så skönt att man nu har säkra framtidsplaner och att man vet vad som händer i höst.

Publicerad 20.06.2016 kl. 21:33

Osäkra framtidsplaner

Egentligen skulle jag nu skriva ett inlägg om examenmiddagen, men tycker det här känns viktigt.

 

Den här veckan är ju den veckan då man får veta vilken skola man kom in till. Jag hade sökt till merkonom och närvårdare. Och hade hela tiden var helt säker på att förstås kommer jag in nånstans. Okej torsdagen kom, och resultaten kom på nätet. Men mitt namn stod inte där. Som tur fick min lillasyster plats. Men det här betyder att jag har väl ingen studieplats i höst och inga framtidsplaner alls. Jag har sedan nionde klassen velat bli närvårdare. Jag sökte ju även då men mitt brev tappades bort. Och den här gången kom jag inte. Närvårdarlinjen är ju väldigt populär och elever efter grundskolan har ju förtur. Men nu står jag här utan studieplats. Och var ganska så säker på att jag skulle komma in.

Får väl nu ta ett mellanår med att jobba, men med vad vet jag inte. Och tyvärr är ju också jobbsituationen väldigt dålig. Nu får jag bara hoppas på det bästa att jag skulle hitta ett jobb. Helst vill jag hitta något med barn/ eller jobb på någon tidning. För det är något jag skulle trivas med. Men just nu ser framtiden väldigt osäker ut. Det enda jag vet är min sommar. Som tur har jag ju sommarjobb, och andra roliga saker planerade. Så nu borde det här någonstans ta vägen ju.

Publicerad 17.06.2016 kl. 21:38

"Sommardött" på bloggen

Ganska dött på bloggen på senaste tiden, blir oftast så på sommaren har jag märkt. Men veckan som gick har jag jobbat på ett dagsläger, och sedan på fredagen på en fabrik där jag packar. Och det ska jag göra nästa vecka också.

Men imorgon ska jag ha något roligt, nämligen examenmiddag. Och jag ska stå i köket och fixa vegetarisk mat. Inget kött men nog mjölk och ägg. Allt är planerat, och ska fixa allt själv mat och dukning. Så det blir spännande. Om jag kommer ihåg så ska jag fota några bilder till bloggen.

Publicerad 11.06.2016 kl. 22:08

Examen bildartesan

Idag var det den stora dagen jag väntat på, efter 3 år i yrkesskola var det äntligen dags för min examen. Idag var det då min examen och jag blev äntligen bildartesan. Det var jätte roligt och skönt att få sin första examen. Men förstås även ledsamt, att aldrig gå där igen och att inte träffa mera sina klasskompisar.

Jag fick också ett stipendium kunde faktskt inte tro det, blev jätte glad. Fick stipendiet för god yrkesskunskap. Efter själva festen var det servering i skolan. Det bjöds på paj och sallad och till efterrätt rabarberpaj med vaniljsås. Jätte gott var det och en härlig dag hade jag. Och nu börjar då sommarlovet. Jag ska jobba på måndagen. Har 2 veckor sedan ledigt i juli. Och 15.6 får jag veta vart jag kom in till, har sökt till yrkesskolor.

Publicerad 03.06.2016 kl. 19:31

Klippt och färgat håret

före på fredagen

På lördagen var jag äntligen till frissan och skulle klockan 10 dit. Hade väntat länge för vi hade beställt tid för länge sedan och på fredagen var det dags. Och kort skulle det bli och hade en bild med. 

efter på söndagen

Efter frisören for vi på cafe och sedan handlade vi hårfärg som vi lagade på söndagen i mitt hår. Håret skiftar åt svart/rött och lite lila. Och jag är super nöjd med hur håret och färgen blev.

Publicerad 23.05.2016 kl. 07:52