Fortfarande lite sjuk

Är fortfarande sjuk idag, har en hemsk hosta som inte vill fara bort och näsan rinner. Hela veckan varit sjuk och varit hemma och vilat. Flera av syskonen varit hemma olika dagar men nu av slutet av veckan var hela familjen sjuk.

Nu hoppas jag att jag blir snart frisk. Dricker varm svartvinbärssaft som bäst och hoppas det skulle hjälpa mot hostan då ingen hostmedicin har gjort det. Nu börjar jag verkligen bli trött på att vara sjuk.

Dessutom har jag ett svårt prov på måndagen som jag måste försöka öva på också här mitt emellan mina hostningar. Ska ha prov i anatomi och fysiologi bl.a om skelettets delar och dessa ska vi även kunna på latin så ganska svårt nog.

Hoppas nästa vecka börjar bättre, och inte som förra måndagen då jag blev sjuk. 

18.03.2017 kl. 19:45

Sjuk

Idag har jag spenderat dagen hemma då jag har lyckats tyvärr få nån sorts flunssa på gång. Men idag tänkte jag blogga om mitt veckoslut då jag var lite överallt i Östra Nyland.

På fredagen for jag till mamma med mina syskon. Och sen då på lördag morgon skulle jag åka till Lovisa för att jag skulle stå på torget. För att göra kampanj inför valet och det gick riktigt bra. Sen så gick jag till Hesburger där jag sedan mötte upp Ronja och hennes söta baby. Som jag så väntat att få träffa henne och hennes baby. Hon är redan över en månad gammal och är redan så lik sin mamma.

I Hesburger åt jag också lunch smakade för första gången på deras vegetariska hamburgare och den var helt okej. Efter det tog jag bussen tillbaks till Borgå och bestämde mig att fara till H&M för att kolla om jag hittade något inför våren. Där köpte jag 3 saker, en t-skjorta, en plånbok och en liten panda plånbok.

Och på söndagen gjorde vi inget speciellt. Ja det var mitt veckoslut. Troligtvis far jag till skolan imorgon har en kort dag så får se. 

13.03.2017 kl. 19:54

Vita vårskor

 

Mina nya vårskor, köpta från Marks and Spencer för 24.95e.

 


Var inne i Marks and Spencer, men har aldrig köpt där något annat än choklad,te och kaffe. Och igår hittade jag de här skorna som stod framme och tyckte de var jätte fina så de fick komma hem med mig plus lite choklad och te. 

06.03.2017 kl. 17:27

Veckoslut


 

Så var det söndag igen då, just nu sitter jag på ett cafe och är redo för ett möte som snart börjar. Idag har jag inte hunnit riktigt göra något, dagen gick så snabbt och sen så skulle jag fara till stan. Kom ganska tidigt hit när det går så dåligt med bussar, så hann och kolla lite butiker. Och hittade ett par vår skor där som jag handlade. 

Igår på lördagen var jag och min lillabror och tittade på premiären på Arskaku. Den var jätte rolig, och där var det olika sketcher kring Finland, och olika händelser som hänt. 

Sen har jag inte hunnit med något annat. Fort har veckoslutet gått igen. Och så har min kommunalvalsbild kommit inför kommunalvalet vilket är bra. Imorgon måndag igen har skola imorgon men som tur inget jobb imorgon utan först på tisdag. 

05.03.2017 kl. 15:49

Divide- Ed Sheeran


Som jag väntat äntligen är Ed Sheerans album Divide ute på spotify! Min fredag blev ännu bättre. Endast hört på de som släpptes före och Eraser nu, men så bra det nya albumet är hittils. 

Ska fortsätta min fredagskväll att lyssna på hans nya underbara album.

03.03.2017 kl. 18:37

Cocopanda haul

 

Cocopanda har nu på flera produkter 70% rea gå in och kolla här!  

Jag beställde för första gången där och blev riktigt nöjd med mina produkter.

 

Ögonskuggspalett från märket Beauty UK i färgen Nr 7 Nude, märket är CF och denna palett är även vegansk

pris: 5.25 e

 

 

Liquid lipstick från NYX cosmetic metals lip cream i färgen Ultraviolet, märket är CF

pris: 7.85 e

 

 

Matte Bronzer från märket Beauty UK i färgen 1 Medium, märket är CF och denna är även vegansk

Pris: 5.25 e

 

 

En necessär från Shelas- Good vibes

Pris: 2,95 e, var på specialpris

02.03.2017 kl. 20:17

Jag ställer upp i Kommunalvalet

Jag ställer upp i Kommunalvalet 2017 i Lovisa för Svenska Folkpartiet.

Mina viktiga politiska frågor är:

Social och hälsovård, jämställdhet och daghem och skolor

Facebook:

Daniela Ikäheimo Kommunalvalet 2017/ Kunnallisvaalit 2017

Instagram:

@danielaikaheimo

01.03.2017 kl. 20:57

Ett veckoslut i Vasa

Soliga vackra Vasa på lördagen

Och så var det äntligen dags att åka till Vasa på A brand new me på fredagen. Faktiskt min första gång till Vasa var det också. På fredagen startade jag tidigt klockan 11 gick bussen till Borgå. Och i Borgå åt jag en lätt lunch innan jag for vidare med en annan buss till Helsingfors. Väl i Helsingfors tog jag sedan tåget för den nästan 4 timmar långa resan upp till Vasa. 

Lite efter 18 då mörktet redan hade fallit, så kom jag till ljuvliga Vasa. Det första jag gjorde var att fara till matbutiken innan jag begav mig till hotellet. Vi sovde på Omena hotellet i Vasa som är några meter ifrån tågstationen. Vilket var bra med korta avstånd och K- citymarket i Vasa var också i närheten så dit gick jag. Efter det inspekterade jag hotellrummet som jag delade med 2 andra. Och bytte om till klänning inför kvällen då vi skulle ha mingel. 

På minglet träffade jag en massa härliga personer och vi hade även en tävling. Jag pratade även med underbara Ellen där som även föreläste där på lördagen. Runt 21 begav jag mig tillbaks till hotellet.

På vägen till seminariumet på lördag morgonen kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder på Vasa.

Ett tal som jag hade väntat på hela veckoslutet var Ellens tal, och hon pratade så bra om sin resa bl.a Sjukt duktig och inspirerande hon är!

En annan sjukt duktig talare var Michaela, hennes tal var också jätte inspirerande. Jag tyckte faktiskt att alla talare på A brand new var sjukt duktiga, och jag blev faktiskt väldigt imponerad på alla 6 stycken som var där.

Den jätte goda lunchen vi fick, innan seminariumet fortsatte. 

Efter seminariumet och workshopparna så hade jag ju bestämt träff med Cajsa som jag skrev om i förra inlägget.

Efter träffen med Cajsa gick jag och laga mig färdig inför sitzen sminkade mig och bytte om. Tyvärr har jag inga bilder från sitzen. Men iallafall dansade jag, och så var det förstås mat och där var ett live band på plats. 

På söndagen vaknade jag och var ganska så trött efter lördagen, men en programpunkt var kvar ännu och det var brunch. Det var verkligen en helt fantastisk brunch med massa gott som man kunde välja mellan, bröd,pajer,smoothie,sallad och t.o.m kladdkaka fanns det. 

Så gott det var med brunch. När jag ätit och pratat lite med personer där så var det dags sedan att ta tåget hem. 

Nöjd,glad men trött efter ett härligt evenemang i Vasa var jag. Tusen tummar upp till härliga SUare, till er som gjorde själva evenemanget, och alla jag har pratat med. Det var ett helt super veckoslut och ett bra jobb ni gjort för evenemanget!

 

27.02.2017 kl. 20:06

Träff med Cajsa

 

På lördagen hade jag och Cajsa bestämt träff i Vasa, när jag nu var i Vasa så passade det ju perfekt. Cafet vi först tänkte besöka var ganska så fullsatt. Så vi bestämde sen att fara till Fazer cafe. 

Jag beställde en vanilla latte och en sacherkaka, som båda var jätte goda. Och så pratade jag och Cajsa om lite allt möjligt och tiden bara flög iväg. Cajsa är väldigt trevlig att prata med, och tyckte det var jätte roligt att få träffa henne. Fun fact är att både jag och Cajsa båda är födda 4.12.1996. Lite efter 18 sen så blev vi tyvärr att gå iväg. Hoppas vi träffas snart igen! 

Gå in och kolla på Cajsas blogg här: kalascajsa.blogg.se

Ett inlägg om mitt veckoslut kommer upp senare, troligtvis imorgon. 

26.02.2017 kl. 19:44

Packar till Vasa

 

Snart närmar det sig för resan till Vasa på fredagen. Och först måste man ju packa så det har jag lite sysslat med idag. Att packa är faktiskt inte en av mina favoritsaker tar från A till O att hitta rätt kläder och andra saker man ska ha med. Men iallafall fick jag lite gjort och samtidigt tvättade jag mina sminkborstar som jag ska ha med. Imorgon måste jag fortsätta packa för på fredagen far jag iväg tidigt med buss till Helsingfors och därefter med tåg till Vasa. 

Väntar jätte mycket på veckoslutet, och min första långresa som jag gör ensam blir det också. Tror nog att det blir många bra talare på A brand new me, en som jag speciellt väntar på att få höra är Ellen som också är en bloggare.

22.02.2017 kl. 20:24

Veckoslutet

Veckoslutet gick igen snabbt som de oftast brukar gå. På lördagen fick vi 2 småttingar hit som for hem idag. Och på lördagen var jag och min lillasyster och 2 kompisar på bio. Och då såg vi på Fifty shades darker. Jag hade längtat länge på den här filmen ända sen jag hade sett ettan och läst alla böcker. Jag tyckte själv iallafall att filmen var superbra. Och ni som har sett ettan och har läst böckerna ska absolut gå och se den. Förstås tycker jag då att filmer aldrig brukar vara bättre än böckerna. Vilket det nog också var i det här fallet. Men själva filmen var nog ändå bra.

Idag har mitt sportlov börjat, men jag är bara ledig från skolan för jag jobbar ända till torsdagen. Så jag har då jobbat hela dagen idag. Och efter jobbet var jag hos optikern där min syn kollades. Och då blev det förstås nya glasögon och solglasögon var en tid sedan jag har köpt nya glasögon. Och nu blev det då också ett par solglasögon med styrka. Nu väntar jag bara på att de kommer skulle ta ca 1-2 veckor.

Och ja på fredagen ska jag göra något jätte roligt jag ska nämligen till Vasa. Far då på torsdagen med tåg till Vasa och är där till söndagen. Ska på Svensk Ungdoms seminarium A brand new me. Så jag längtar massa till veckoslutet.

Dessutom har jag igen ändrat min bloggheader, men denna gång är jag på riktigt nöjd! 
 

20.02.2017 kl. 20:38

En trevlig överraskning

 

Låg ett kuvert till mig här hemma idag, och i kuvertet låg det denna fina tygkass och ett kort. Jag hade visst deltagit i en läsarundersökning som jag helt först hade glömt bort, där de lottade ut 5 tygkassar. Det var alltså tidningen Astra som är en finlandssvensk tidning som bl.a handlar om feminism som hade en läsarundersökning.

Så kul att vinna sånt här ibland, det sätter en sån där fin guldkant på vardagen en sån här torsdagskväll.

Annars då idag så har jag jobbat, hade ingen skola idag. Men imorgon har jag både jobb och skola och sedan är det veckoslut så skönt. Älskar fredagar just för att känslan när man vet att det är veckoslut snart är så skön. Har bio planer till veckoslutet har tänkt gå och se på Fifty shades of darker troligtvis går jag och ser på den på veckoslutet. Några andra planer har jag inte riktigt till veckoslutet.

16.02.2017 kl. 19:50

Glad vändag!

 

Idag är det Alla hjärtans dag eller vändag som vi i Finland också brukar säga. Och vill önska er alla fina bloggläsare en fin vändag, och hoppas ni haft en fin dag.

Vi drack just här hemma vändagskaffe med rulltårta,kex och kaffe. Det var riktigt mysigt.

14.02.2017 kl. 19:47

Tillbaka

Har haft urdålig blogginspiration den senaste tiden, därför de väldigt få inläggen som har kommit upp på bloggen. Men men här kommer iallafall ett inlägg. 

Idag är det redan fredag, jag är ledig idag så skönt. Jobbade åtta timmar igår på jobbet, och hela veckan har annars varvats med jobb och skola. Dessutom har jag haft massa fritidssaker också denna vecka, så ganska en tung vecka har det varit och har varit trött på kvällen. Vilket har gjort att jag också inte har bloggat något. Nu ska jag bara ta det skönt och lugnt detta veckoslut. 

Just nu väntar jag på att min vegetariska lasagne ska bli färdig så jag får äta lunch. Och sedan blir det väl en kopp kaffe, och kanske kolla på en film.

 

 

10.02.2017 kl. 11:57

En händelserik vecka

På tisdagen var jag ledig och städade mitt rum, och sorterade mitt smink och rensade ut gammalt smink. Lade till min nya smink låda som jag köpte från Tiger som ni kan se på bilden.

 

På onsdagen 1.2 hamnade min bästa kompis in på sjukhuset med värkar.
På torsdagen alltså den 2.2 var det min dopdag då hade jag haft mitt namn i 20 år. Och fick veta på morgonen att min bästa kompis hade fött en flicka klockan 2 på natten. Så glad jag var hela den dagen. Dessutom fick jag veta på torsdagen att jag har fått ett jobb. Så de dagar jag har kortare skoldagar hinner jag jobba före och efter skolan. Vilket jag också blev jätte glad över.

På fredagen den 3.2 efter skolan var jag då första gången efter skolan på jobbet där. Det är där jag har sommarjobbat de åren sen 2012. 

Och på veckoslutet har jag inte gjort något speciellt. Utan bara haft det allmänt mysigt. 

 

05.02.2017 kl. 19:52

 

 

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig bloggare,poet,
hobbyfotograf och frilansare
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I

 

 

Follow