Sökes 3 bloggare födda 1996 för ett bloggprojekt!

När man plötsligt kommer på en idé som man tycker är super och vill förverkliga den. Så jag fick en super bra ide riktigt just. Och min idé är att 3 bloggare plus jag, som är födda 1996 skulle driva en gemensam blogg här på ratata.fi. Ett sånt bloggprojekt för 2017. Vi skulle skriva om våra tankar, vad vi brinner för, och vardagssaker. 

Så ja om du är född 1996, ta kontakt här eller på min epost:

danielaiblogg@gmail.com så ska vi starta upp en gemensam blogg. 

Jag tror detta blir super bra!

Publicerad 01.01.2017 kl. 19:04

2017

 

Och så var det 2017, bakom mig har jag ett år med både mot och framgångar. Och hoppas 2017 blir ett suveränt år. Mitt första inlägg för detta år också.

Var ut och se på raketer vid tolvslaget och kom in sedan, kallt blev det om fingrarna. Nu ville jag bara skriva detta innan jag ska gå och lägga mig. 

Ja och svårt igen detta år att få bilder på raketer, så det här är väldigt redigerad bild, har lagat alla mina lyckade raketer till en bild. 

Publicerad 01.01.2017 kl. 00:48

Gott nytt år!

Sista dagen på 2016 idag då. Känner mig inte alls taggad för något idag. Gör absolut inget speciellt idag, har inte känt mig på så bra humör idag. Dagen har spenderats med youtube och att vara hemma. Så en ganska så tråkig dag här hos mig idag. 

Ska se om jag orkar gå ut och titta på raketer sedan vid 12 slaget. Men hoppas iallafall att ni har ett bättre nyår än mig.

Gott nytt år!

Publicerad 31.12.2016 kl. 19:30

Mina 9 mest gillade Instagrambilder 2016

Här är mina 9 mest gillade Instagrambilder för 2016 som jag gjort med en sida som heter bestnine2016. Favoriter detta år har då varit vegetarisk mat, som fått verkligen många gillningar på min instagram. Selfies, julgranen hos farmor, och 2 naturbilder från hösten. Min Instagram: Kaleinad

Annars idag är det då näst sista dagen på året, och det har då bara varit en sån här slödag. Gjort typ inget, varit trött så sov till och med lite på dagen. 

Sen har jag då också blivit intervjuat i Lovisas blogg intervjun hittar du här!

Publicerad 30.12.2016 kl. 18:39

Mina höjdpunkter 2016

2016 året då jag vågade ta steget utåt

Året då jag vågade bli mera självständig

 

I Januari var jag på Ungdomens Kyrkodagar 2016

I februari åkte jag för första gången tåg ensam till Tammerfors där jag var på PolitiKurs

I Februari hade jag även två utställningar med mina dikter och foton och då hade jag även en vernissage

April var jag på Svensk Ungdoms kongress i Helsingfors

Maj var jag på ett härligt familjeläger i vackra Pellinge

3 juni jag blev ut examinerad till bildartesan efter 3 år i yrkesskola

I juni var jag också hjälpledare på ett dagsläger för klass 1-3

2 juli och jag var på min första pride i Helsingfors och gick med Svensk Ungdom

I juli var jag också på en Sverige kryssning

I juli spenderade jag också en vecka av sommarlovet i härliga Helsingfors, jag simmade,njöt,shoppade och var bl.a till Sveaborg

Augusti, var på Popfest och hörde på Robin

I augusti började jag också studera till närvårdare

I augusti var jag också på ett läger Sommardagarna på vackra Lekholmen

November och var på läger i Tammerfors på Höstdagarna

Också i november uppträdde på en stor scen med en dikt på Talentfactory

4 december fyllde 20 år och besökte vackra Tallinn med min mamma.

Publicerad 29.12.2016 kl. 00:00

Jullovslista

Visa 3 av dina julklappar

 

 

Vad ska du göra på jullovet?

Läsa, njuta och ta det lugnt.

 

 

Favoritserie?

Just nu ser jag på Skam det har blivit en av mina favoritserier men en annan är också Supernatural

Favoritbok?

Maresi av Maria Turtschaninoff

 

 

3 favoritsaker att göra på jullovet?

Läsa, åka pulka om det finns snö och se på serier.

Vilka förhoppningar har du för 2017?

Hmm, nja egentligen inget speciellt vill mest bara att det ska bli ett bra år. 

Favoritfärg?

Rosa och svart

Ett boktips?

Förr eller senare exploderar jag av John Green

En bok du vill läsa?

Naondel av Maria Turtschaninoff

En film du vill se?

Fifty shades of grey 2

 

Publicerad 28.12.2016 kl. 18:00

Min jul

Julafton firades i år hos farmor där vi åt god mat, delade ut och öppnade julklappar och hade det allmänt mysigt. Vädret ute var då inget julväder alls. Ingen snö, men det stormade och regnade. Och det var högvatten också. När vi skulle fara till gravgården för att tända ljus så blåste det och regnade jätte mycket. Så ljusen ville inte börja brinna och några hade redan slocknat så de fick man tända om igen. 

Juldagen var jag och mina syskon hos mamma där vi också åt julmat förstås, gröt och kaffe. Och det delades ut paket. 

Idag var vi igen hos farmor och åt julmat. Så mycket mat har man nog ätit på de här tre dagarna. 

Men en bra jul har det nog varit. 

 

Publicerad 26.12.2016 kl. 18:12

Julpaus!

Tar en julpaus från bloggen, och kommer tillbaka den 26.12 med ett inlägg om julen. Ha en fin jul, och ta det lugnt och bara njut av julen med dina vänner och din familj! God jul!


Publicerad 22.12.2016 kl. 15:09

Alone- Alan Walker


En låt som jag har hört jätte mycket på denna vecka är denna låt Alone med Alan Walker. Och så märkte jag att jag inte har haft på länge veckans musik så nu kommer den serien tillbaks i bloggen. Och då fick den här sången vara veckans musik denna vecka. 
Publicerad 15.12.2016 kl. 20:03

Cafe och shopping

Idag efter en ganska så kort skoldag, (började 8.45 då hade vi Östra Nylands lucia på besök och det serverades kaffe och lussebullar och jag slutade 13) så hade jag och mamma bestämt träff på stan efter. Hon hade fyllt år på lördagen så jag hade en present åt henne och sedan gick vi på på cafe. Där åt jag den här goda apelsinchoklad prinsesskakan med kaffe. Och min mamma åt en paj. 

Där gav jag min present och hennes kort, och då fick jag även ett presentkort från min mommo. Efter cafet så begav vi oss till Sokos där vi båda handlade. Jag handlade då med mitt presentkort. Och blev väldigt nöjd med mina köp. Efter shoppingen var vi ännu till biblioteket. Nu är jag då hemma igen och tyckte det har varit en bra och skön tisdag hit tills.

Jag shoppade då en Lumene presentförpackning med 5 gelnagellack, en svart eye and eyebrow penna från NYX, ett cream lipstick från NYX i deras serie liquid suede i färgen vintage och en NYX jumbo eye pencil i färgen 604 Milk Lait

Publicerad 13.12.2016 kl. 17:41

Perioder

Inne på en av mina läsperioder just nu. Som ni läste i min andra blogg har jag just läst ut Maresi, och går vidare med temat finlandssvenska författare. Just nu läser jag då Peppe Öhmans bok livet & patriarkatet som handlar om feminism. 

Var på fredagen till biblioteket och lånade denna. Den här veckan ska jag gå och kolla om boken Naondel finns inne. Men kan vara den är utlånad när den är så populär just nu. Har ni tips på bra böcker att läsa som finlandssvenska författare har skrivit? Då är det bara att skriva en kommentar. 

Sista hela veckan skola då, denna vecka är en full vecka. Men nästa vecka är det bara 2 dagar. Och denna vecka kommer att spenderas med läsning, skolarbeten och att paketera in alla julklappar. 

Publicerad 12.12.2016 kl. 00:00

Maresi

På min andra blogg har jag skrivit om boken Maresi. Här hittar du inlägget!

Publicerad 10.12.2016 kl. 21:47

Finlands självständighetsdag och antologi


Idag är det Finlands 99e självständighetsdag. Så jag har varit ledig idag och igår var jag också ledig. Har inte riktigt gjort något speciellt idag varit lite trött ännu efter kryssningen. Men jag och min lillebror var ute och äta på en buffe där serverades 3 olika soppor och kakor. Snart ska jag förstås kolla på balen som sänds i tvn. Sen har jag inga andra planer.

Igår fick jag dessutom veta att jag kom med i poeter.se antologin. Jippi! Detta år skulle man ju skriva ett brev och jag hade ju skrivit ett inlägg om då när jag hade skickat in mitt bidrag så brevet finns på min blogg att läsa. Men jag blev i allafall jätte glad att jag kom med. Och detta blir min femte gång att komma med i deras antologi. Men som hade då ett litet annorlunda tema för detta år. När de andra åren har gått ut på att man skulle skriva en dikt enligt ett tema. Men i år var det då att man skulle skriva ett brev och temat var då fritt. 

Imorgon då skola igen bara 3 dagars skola denna vecka och sedan veckoslut igen. 

Publicerad 06.12.2016 kl. 17:19

Min 20 års dag

Igår den 4e december fyllde jag 20 år. Jag och min mamma spenderade en lång dag i vackra Tallinn. Tidig väckning var igår när vi skulle till Tallinn för att shoppa och ha det allmänt mysigt bara och att fira min dag. Vi åt mycket gott, åt på en kinesisk restaurang Chopstick och det var helt super gott. Var på cafe också. Gick runt i de olika butikerna och fotade även lite. 

Shoppade också väldigt fina saker. Och tyckte resan var jätte mysig och trevligt, fast alla saker inte riktigt gick som man hade velat. 

Så en bra och minnsevärd 20 års dag blev det.Publicerad 05.12.2016 kl. 13:00

Talent factory

Igår var det dagen D den dagen då jag skulle uppträda på Talent factory. Igår var en lång dag med massa väntande hela dagen lång. Ungefär 10 timmar tog allt tillsammans. 

Dagen började med att jag fick mitt artist pass så att jag kunde gå till backstagen och så. Sen efter jag hade anmält mig och fått passet så var det dags att börja vänta på soundcheck i backstagen. I backstagen kunde man äta och dricka det fanns lite smått och gott,  som smörgås, kex och dricka. 

Soundchecken gick bra sen efter en stund väntande. Efter det så skulle man då igen vänta för att få håret fixat och bli sminkad. Studeranden skötte sminkningen och hår som studerade då till det yrket. Efter jag hade fixat håret fick jag då vänta en stund på sminkningen. Jag blev helt okej nöjd med sminkningen och håret. Tyckte bara att pigmentet på ögonskuggorna som de använde inte var det bästa. 

Efter sminkningen och håret var fixat var jag jätte hungrig så gick och köpa något att äta från Coffee House blev blåbärsgröt, smörgås och en smoothie. 

Sen var det inte länge kvar och det började och jag var nr 4 som skulle uppträda totalt var det 18 st uppträdande. Gick till greenroom ( alltså där man kunde se de som uppträdde ) en stund innan en kom och hämtade mig för strax var det min tur. Sedan började jag bli lite nervös när jag stod bakom scenen och väntade.

Äntligen var det min tur, gick fram på scenen och strålkastrarna blände lite i ögonen och man såg inte så bra publiken. Sen började jag då läsa min dikt. Efter jag hade läst den så var där då en jury som gav feedback jag blev jätte nöjd av min feedback enda då att jag inte riktigt minns vad de sa men vi skulle få hem med posten det senare. 

Efter jag hade läst min dikt så gick jag till greenroom igen då för att se deras andras uppträdande och till sist uppträdde Evelina där. 

Publicerad 01.12.2016 kl. 20:33

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig poet,
politiker,hobbyfotograf.
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I