Packar till Vasa

 

Snart närmar det sig för resan till Vasa på fredagen. Och först måste man ju packa så det har jag lite sysslat med idag. Att packa är faktiskt inte en av mina favoritsaker tar från A till O att hitta rätt kläder och andra saker man ska ha med. Men iallafall fick jag lite gjort och samtidigt tvättade jag mina sminkborstar som jag ska ha med. Imorgon måste jag fortsätta packa för på fredagen far jag iväg tidigt med buss till Helsingfors och därefter med tåg till Vasa. 

Väntar jätte mycket på veckoslutet, och min första långresa som jag gör ensam blir det också. Tror nog att det blir många bra talare på A brand new me, en som jag speciellt väntar på att få höra är Ellen som också är en bloggare.

Publicerad 22.02.2017 kl. 20:24

Veckoslutet

Veckoslutet gick igen snabbt som de oftast brukar gå. På lördagen fick vi 2 småttingar hit som for hem idag. Och på lördagen var jag och min lillasyster och 2 kompisar på bio. Och då såg vi på Fifty shades darker. Jag hade längtat länge på den här filmen ända sen jag hade sett ettan och läst alla böcker. Jag tyckte själv iallafall att filmen var superbra. Och ni som har sett ettan och har läst böckerna ska absolut gå och se den. Förstås tycker jag då att filmer aldrig brukar vara bättre än böckerna. Vilket det nog också var i det här fallet. Men själva filmen var nog ändå bra.

Idag har mitt sportlov börjat, men jag är bara ledig från skolan för jag jobbar ända till torsdagen. Så jag har då jobbat hela dagen idag. Och efter jobbet var jag hos optikern där min syn kollades. Och då blev det förstås nya glasögon och solglasögon var en tid sedan jag har köpt nya glasögon. Och nu blev det då också ett par solglasögon med styrka. Nu väntar jag bara på att de kommer skulle ta ca 1-2 veckor.

Och ja på fredagen ska jag göra något jätte roligt jag ska nämligen till Vasa. Far då på torsdagen med tåg till Vasa och är där till söndagen. Ska på Svensk Ungdoms seminarium A brand new me. Så jag längtar massa till veckoslutet.

Dessutom har jag igen ändrat min bloggheader, men denna gång är jag på riktigt nöjd! 
 

Publicerad 20.02.2017 kl. 20:38

En trevlig överraskning

 

Låg ett kuvert till mig här hemma idag, och i kuvertet låg det denna fina tygkass och ett kort. Jag hade visst deltagit i en läsarundersökning som jag helt först hade glömt bort, där de lottade ut 5 tygkassar. Det var alltså tidningen Astra som är en finlandssvensk tidning som bl.a handlar om feminism som hade en läsarundersökning.

Så kul att vinna sånt här ibland, det sätter en sån där fin guldkant på vardagen en sån här torsdagskväll.

Annars då idag så har jag jobbat, hade ingen skola idag. Men imorgon har jag både jobb och skola och sedan är det veckoslut så skönt. Älskar fredagar just för att känslan när man vet att det är veckoslut snart är så skön. Har bio planer till veckoslutet har tänkt gå och se på Fifty shades of darker troligtvis går jag och ser på den på veckoslutet. Några andra planer har jag inte riktigt till veckoslutet.

Publicerad 16.02.2017 kl. 19:50

Glad vändag!

 

Idag är det Alla hjärtans dag eller vändag som vi i Finland också brukar säga. Och vill önska er alla fina bloggläsare en fin vändag, och hoppas ni haft en fin dag.

Vi drack just här hemma vändagskaffe med rulltårta,kex och kaffe. Det var riktigt mysigt.

Publicerad 14.02.2017 kl. 19:47

Tillbaka

Har haft urdålig blogginspiration den senaste tiden, därför de väldigt få inläggen som har kommit upp på bloggen. Men men här kommer iallafall ett inlägg. 

Idag är det redan fredag, jag är ledig idag så skönt. Jobbade åtta timmar igår på jobbet, och hela veckan har annars varvats med jobb och skola. Dessutom har jag haft massa fritidssaker också denna vecka, så ganska en tung vecka har det varit och har varit trött på kvällen. Vilket har gjort att jag också inte har bloggat något. Nu ska jag bara ta det skönt och lugnt detta veckoslut. 

Just nu väntar jag på att min vegetariska lasagne ska bli färdig så jag får äta lunch. Och sedan blir det väl en kopp kaffe, och kanske kolla på en film.

 

 

Publicerad 10.02.2017 kl. 11:57

En händelserik vecka

På tisdagen var jag ledig och städade mitt rum, och sorterade mitt smink och rensade ut gammalt smink. Lade till min nya smink låda som jag köpte från Tiger som ni kan se på bilden.

 

På onsdagen 1.2 hamnade min bästa kompis in på sjukhuset med värkar.
På torsdagen alltså den 2.2 var det min dopdag då hade jag haft mitt namn i 20 år. Och fick veta på morgonen att min bästa kompis hade fött en flicka klockan 2 på natten. Så glad jag var hela den dagen. Dessutom fick jag veta på torsdagen att jag har fått ett jobb. Så de dagar jag har kortare skoldagar hinner jag jobba före och efter skolan. Vilket jag också blev jätte glad över.

På fredagen den 3.2 efter skolan var jag då första gången efter skolan på jobbet där. Det är där jag har sommarjobbat de åren sen 2012. 

Och på veckoslutet har jag inte gjort något speciellt. Utan bara haft det allmänt mysigt. 

 

Publicerad 05.02.2017 kl. 19:52

Ett veckoslut i Karis

På lördagen tog jag tåget från Helsingfors till Karis. Jag skulle på Motionsskrivar helg, som Svensk Ungdom ordnade. Vi skulle skriva motioner inför Kongressen som är i maj. Så tidigt på lördag morgon tog jag bussen från Borgå som for till Helsingfors. Väl i Helsingfors köpte jag en kaffe och smörgås från Starbucks. 

Hade i tåget en fönsterplats. Väl framme i Karis fick jag skjuts till stället där vi skulle vara. Vi började gå igenom våra idér på motioner som vi sedan började skriva. Sen var det lunch, och sedan skrev vi igen. På kvällen såg vi bl.a på UMK innan jag blev super trött och gick och sova. 

På morgonen gick vi ännu igenom allt efter vi ätit en brunch och sedan for vi mot Helsingfors. Och jag for till Kampen. 

Åt på Memphis i Kampen vegetarisk hamburgare och batatfranskisar det var jätte gott. Sedan fick jag vänta på bussen hem igen. 

 

Publicerad 31.01.2017 kl. 17:49

En ledig måndag

Vilken skön start på veckan, jag var nämligen ledig från skolan idag. Så en bra start på veckan tycker jag. Dagen gick ändå jätte snabbt gick upp vid 8 och lagade frukost, gjorde amerikanska pannkakor. Som jag sedan åt med sirap på och en kopp kaffe till. Så det var en jätte bra start på måndagen, sen njöt jag med frukosten framför datan kollade lite på youtube. Innan klockan bara rusade iväg, skulle föra en grej till ett ställe klockan 11. Så min morgon gick ganska snabbt iväg. Så var jag också och handlade lite ingredienser till middagen och runebergstårtor mums. När jag kom hem åt jag lunch och runebergstårta med kaffe. 

Sen så gjorde jag inte så mycket var lite på datan och klockan igen rusade iväg som den oftast gör. Och min lillebror kom hem och vi spelade Wii. Sedan började jag laga middag. 

Blev en linsgryta med bönor och champinjoner, och ris. Blev jätte gott. Och sen efter det gjorde jag inget speciellt. Imorgon till skolan igen och på eftermiddagen ska jag träffa en kompis som jag inte sett sedan i somras så det ska bli kiva. 

Publicerad 23.01.2017 kl. 19:41

4 poddtips

1. Folkets podd

 

2. Frukostpodden

 

3. Fina flickor håller käft

 

4. Magnus och Peppes podcast

 

 

Publicerad 21.01.2017 kl. 17:35

Söndag

Min morgon började med frukost på sängen och med podcasten Frukostpodden. Så en härlig start på morgonen. Veckoslutet har gått snabbt, den här dagen bara rusade iväg. Vaknade ganska sent också idag, har sysslat med lite saker på datan som jag skulle göra. Övat lite på matematik till en tent. Igår var jag hos farmor, hela familjen var där och det var perfekt väder för pulka åkning. Så vi åkte pulka där och det var roligt. 

Imorgon måndag igen, men har ingen skola så får se vad jag hittar på istället imorgon då. Iallafall har jag tänkt läsa, har lånat en massa böcker som ska läsas. 

 
Publicerad 15.01.2017 kl. 18:15

Bloggprojektet som resulterade i en blogg

 

Ni kanske minns inlägget på bloggen där jag skrev att jag fick en idé för ett bloggprojekt? Nu ligger bloggen uppe, hittade två underbara bloggare Sanna som bloggar på detsannalivet.ratata.fi och Cajsa som bloggar på kalascajsa.blogg.se och vi 3 skapade då bloggen nittiosexorna.ratata.fi. Som just nu har sitt första inlägg uppe. 

Publicerad 13.01.2017 kl. 15:04

Vardagen rullar på

Så var det redan onsdag, och 3 dagar skola har redan passerat detta år. Haft 2 korta dagar och idag en lång. Och imorgon och på fredag har jag igen korta dagar så riktigt en mild skolstart efter jullovet. Fick idag mitt första hjälp kort, vilket är i kraft i 3 år. Det behöver man sedan när man blir närvårdare. Och man går kursen via skolan då är det avgiftsfri dessutom. 

En rolig sak denna vecka är att bloggprojektet framskrider. Har hittat 2 väldigt härliga bloggare, som ska blogga med mig i den gemensamma bloggen. Mera info om bloggen när den är klar och första inlägget har publicerats skriver jag sedan här i bloggen. 

Idag när jag var i stan efter skolan så blev jag väldigt överraskad att vi har fått Spice ice till lilla Borgå. Så blev en glass där. Nu när det ändå finns i Borgå så måste man ju unna sig en glass. Riktigt gott var det. 

Annars så har jag idag kväll hållt på och ändra på designen här i bloggen och blev nu helt nöjd, tycker det ser fräscht ut. Kommentera gärna vad ni tycker om den nya headern. 

 

Publicerad 11.01.2017 kl. 21:29

Jullovet över

Och så var det jullovet över imorgon är det skola igen. Snabbt gick det som det alltid går. De här sista dagarna har jag bara  haft det mysig och slappat. Var hos mamma for på torsdagen och kom hem igår kväll. Och på torsdagen när jag kom så badade vi bastu, åt jätte god vegetarisk lasagne som jag hade lagat och bara myste. Fredagen gjorde vi egentligen inte så mycket utan dagen den bara stack iväg. Men vi åt iallafall vegetarisk tortilla och det var också jätte gott. Sen hade vi också nachos och dipp till. Och sen försökte jag kolla på nån film. 

Men på lördagen for jag och mamma då till Konstfabriken för att shoppa. Det var ännu rea i butikerna. Så jag handlade lite kläder och från Tiger handlade jag en smyckeställning och en makeup organizer. Efter shoppingen som jag iallafall alltid brukar göra så gick vi på cafe. Tyvärr hade dom inte något specialkaffe när vattnet i Borgå måste kokas. Men jag valde iallafall vanligt kaffe, en brownie och världens godaste blåbärsgröt.  Sen på kvällen igår tog jag bussen hem. Och idag har bara klockan tickat snabbt iväg. Men har hunnit vara ute och fota nog. 

Imorgon är det då skola igen. Har en kort dag imorgon så det är ju i allafall skönt. 

Publicerad 08.01.2017 kl. 17:37

10 mål för 2017

bild befunky.com

Igår funderade jag på mina mål för 2017 och kom på 10 mål som jag ska försöka nå eller göra. Sen nästa år i januari kan jag skriva hur och om mina mål blev förverkligade. 

 

1. Åka slalom

Har åkt slalom 2 gånger förut med skolan. Och jag gillade det verkligen nu var det flera år sedan, och vill till backen igen för det är ju så himla roligt.

2. Göra Borgå Biblioteks läsutmaning

När jag hittade denna läsutmaning som dessutom firar Finland 100 år så då bestämde jag genast att hänga på den. Får se hur det går.

3. Läsa mycket

Jag älskar att läsa, men 2016 läste jag inte sådär jätte mycket så 2017 ska verkligen bli ett läsår. 

4. Skriva mycket

Samma här älskar att skriva skrev ganska mycket poesi 2016. Men i år ska det bli mera noveller också.

5. Resa ex London

De enda ställen jag rest utomlands är till Estland och Sverige. Men jag vill verkligen göra en resa lite längre bort en av mina drömställen är London.

6. Göra något med välgörenhet

Här tänkte jag ex att jag skulle ge pengar, eller vara med på något evenemang eller så.

7. Blogga mycket

2016 var kanske inte mitt bästa bloggår men 2017 ska jag satsa på bloggen mera och blogga mera helt enkelt.

8. Ha en super bra sommar med massa program

Ja och sommaren då, den vill jag ha välfylld med massa program och bara annars ha roligt.

9. Gå på pride

2016 var jag på Pride i Helsingfors för första gången. Och det vill jag uppleva igen så 2017 ska jag också gå på priden.

10. Spara pengar

Och till sist det svåraste att försöka spara lite pengar. 

Publicerad 03.01.2017 kl. 16:06

Blommali gästbloggar: Ta hand om din amaryllis efter jul

Har din amaryllis blommat klart för i jul och ser lite ledsen ut? Have no fear - istället för att slänga bort löken kan man få amaryllisen att blomma igen! Så här gör du:
 

 

♢ Klipp bort de utblommade blommorna, men lämna själva blomstängeln tills den vissnat ned eftersom att den samlar näring till löken.
 

♢ Börja sköta om amaryllisen som en vanlig krukväxt. Öka bevattningen (men akta så att inte rötterna börjar mögla) och ge näring med någon veckas mellanrum. Den gillar ljus och kan ställas ut under sommaren.
 

♢ Ge så småningom mindre vatten, sluta sedan helt att vattna och låt bladen vissna. I september-oktober ska löken vila. Förvara den mörkt och svalt tills man på vårvintern kan se en blomknopp. 
 

♢ Ta då fram amaryllisen i rumstemperatur, men vattna sparsamt så att inte stängeln skjuter allt för mycket i höjd och blir ranglig!
 

♢ När amaryllisen blommat ut börjar du om från steg ett igen.

Linneas blogg: blommali.ratata.fi

Källor: omakoti.fialverbacks.se

Publicerad 02.01.2017 kl. 14:44

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig poet,
politiker,hobbyfotograf.
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I