Pray for Stockholm

Ett inlägg, som jag hoppades att jag aldrig behövde skriva.

Jag blir arg och samtidigt ledsen för allt som händer i världen just nu. Men idag berörde det mig ännu mera då vårt grannland ett land jag har besökt flera gånger berördes av detta. Det var idag som jag helt ärligt kändes som jag blev trampad på tårna, så nära hände det. 

Jag besökte Stockholm senaste i somras. Jag var på de drabbade stället i somras. Bilden från Sergels torg, är tagen där i somras. 

Jag är orolig för världen som vi lever i, jag är orolig för de attackerna som skett i Paris, St:Petersburg m.fl. Alla drabbade länder är lika viktiga. 

Men på nåt sätt trampade denna händelse mig mera på tårna, då jag besökt landet och gått där i somras. Såna här saker ska aldrig behöva hända. Men faktan är tyvärr framför ögonen på en, och det händer JUST NU, det som inte får hända. 

Pray for Stockholm and for the world, och en ljusare framtid.

Publicerad 07.04.2017 kl. 17:28

1 år på Ratata!

Den 6.4.2016 bestämde jag att byta bloggportal från blogg.se till ratata.fi, hade flera orsaker en av de viktigaste var att jag ville synas mera bland vi finlandssvenskar och ha mera läsare från Finland. 

Jag körde på en testvecka, men det tog inte länge innan jag bestämde mig för att Ratata är den bloggportal som det blir att blogga på. Nu har det gått 1 år sen jag tog det beslutet att börja blogga här. Mycket har hänt sen dess förstås i livet, men också på bloggnivå. Ratata stöder en på ett sätt som blogg.se aldrig nästan gav en. Att få synas på första sidan flera gånger, har känt helt super. Som en lite mindre bloggare är just såna saker otroligt viktigt för att ha orket att fortsätta blogga.

Jag har bloggat sedan 2009, nu är vi redan inne på 2017. Då kan man ju undra hur jag orkat hålla på med detta. En av de viktigaste orsakerna är ju nog att jag älskar att skriva. Så på det sättet känns det som en bra självklarhet att fortsätta. Förstås har jag ju även dagar då blogglusten inte riktigt sitter där, men då får det helt enkelt bli i de perioderna mindre blogginlägg. 

Hur ser jag då på framtiden med mitt bloggande?

Just nu har jag inga planer på att sluta. Jag brinner för detta, och tror jag kommer att sakna det om jag nu idag skulle sluta blogga. Skulle sakna chansen att få skriva, och kunna berätta vad som hänt och så. Det skulle helt enkelt fattas en del av mitt liv som funnits där sedan 2009. Det har helt enkelt blivit en självklarhet för mig att jag bloggar. 

Varför är bilderna försvunna från mitt arkiv på ratata.fi?

Som kanske någon märkt att när man går bakåt i mitt arkiv är bilderna försvunna i mitt arkiv här på ratata. Ja det var så att jag en gång fick en jätte bra idé, tyckte jag då i stunden. Och raderade bilder från bildgalleriet på Ratata. Utan den vetskapen då att bilderna då också försvinner från blogginläggena. Så det är tyvärr en tråkig sak, att de är borta.

Hur känns det att nu har bloggat 1 år på en finlandssvensk bloggportal?

Jag tycker det har kännas helt super. Tiden har gått himla fort, och ångrar inte en sekund att jag bytte bloggportal. Ratata känns just nu och tror jag en tid framöver också bloggportalen som passar just mig. Och troligtvis blir det flera år framöver. 

Publicerad 06.04.2017 kl. 07:00

Väntan på grönskan

Bild arkivet 2014

Så trött på det gråa vädret, och blåsten och de några plusgraderna. Nu vill jag ha sol, blad på träden och blommor överallt. Såg tillbaka på gamla inlägg på förra bloggen, och hittade den bilden från 2014 från april. Så snart så borde blommorna blomma.

Och värmen kommer väl den snart också. 

Publicerad 05.04.2017 kl. 08:22

Veckan som gått

 

På onsdagen förhandsröstade jag, och om du inte har förhandsröstat så hinner du ännu göra det sista dagen är imorgon. Och sen kan man ännu på själva valdagen på söndagen rösta. 

Dessutom hade jag 2 prov den här veckan som gick, så veckan gick mycket ut på att läsa på proven. Oftast har vi prov då när det är periodsbyte vilket det är nu idag. Men min vecka gick jätte snabbt och plötsligt var det fredag. 

 

På fredagen hade jag bestämt träff med min kompis Ronja, och så for jag till henne några timmar. Och hälsade på henne och hennes söta 2 månaders flicka. Vad hon hade växt sen förra gången, och så glad hon var då jag skulle fota henne. 

 

 

På vägen hem i Lidl såg jag dessa rosa tulpaner och tyckte de var så fina och våriga så jag köpte hem en bukett.

På lördagmorgon gjorde jag först kampanj inför valet. Vädret var inte det bästa mitt i allt började det snöa och kallt var det. Nu närmar sig valet dessutom, och det sista med valkampanjen görs ännu denna vecka.

När jag kom hem från kampanjen så gjorde jag lunch åt tortilla med soja. Och sen bakade jag, prövade att baka en vegansk kladdkaka. Den blev helt okej men lite svampig i konstistensen. Så nästa gång prövar jag nog ett annat recept. 

Och på söndagen gjorde jag inget speciellt alls. Och nu är det en ny vecka igen. Men inte lika hektisk som den förra men nog lite att göra denna vecka ännu. 

Publicerad 03.04.2017 kl. 08:20

Hektisk vecka

Äntligen är det vår på riktigt enligt mig, då det har varit varmare väder och solen har lyst de här dagarna. Jag har äntligen bytt till vårkläder. Idag hade jag på mig vårskor och vårjacka. Så glad över att vintern är slut vill ha varmare väder nu genast.

Denna vecka är en hektisk vecka. Både skolarbete och saker inför valet att tänka på. Imorgon startar dessutom förhandsröstningen i Kommunalvalet, och tänkte själv gå och rösta imorgon. 

Dessutom har jag 2 prov denna vecka, för det är periodsbyte nästa vecka. Imorgon har jag ett anatomi prov och på fredag Dietlära prov. Dessutom ska jag göra valkampanj denna vecka omkring här i Lovisa. Och på fredag ska jag även träffa Ronja. Så en hektisk vecka blir det, men nästa vecka borde bli något lugnare hoppas jag. 

Publicerad 28.03.2017 kl. 20:27

Nya glasögon

'


Nu är jag någorlunda frisk, utan då hostan som är kvar och rösten är inte helt ordentlig. På torsdagen var jag äntligen och söka ut mina nya glasögon och solglasögon. 3 veckor tog det, och så glad nu när man har nya. De är fräscha och rätt styrka i dem dessutom. De förra hade jag haft i så många år redan så skönt med nya glasögon.

Igår efter skolan var jag och gjorde kampanj först i Forsby och sen i Liljendal. Nästa vecka börjar ju redan förhandsröstningen så valet närmar sig snabbt. Så massa kampanjtider på gång nu och tycker de är bra att synas just utanför butiker och så. 

Publicerad 25.03.2017 kl. 18:39

Fortfarande lite sjuk

Är fortfarande sjuk idag, har en hemsk hosta som inte vill fara bort och näsan rinner. Hela veckan varit sjuk och varit hemma och vilat. Flera av syskonen varit hemma olika dagar men nu av slutet av veckan var hela familjen sjuk.

Nu hoppas jag att jag blir snart frisk. Dricker varm svartvinbärssaft som bäst och hoppas det skulle hjälpa mot hostan då ingen hostmedicin har gjort det. Nu börjar jag verkligen bli trött på att vara sjuk.

Dessutom har jag ett svårt prov på måndagen som jag måste försöka öva på också här mitt emellan mina hostningar. Ska ha prov i anatomi och fysiologi bl.a om skelettets delar och dessa ska vi även kunna på latin så ganska svårt nog.

Hoppas nästa vecka börjar bättre, och inte som förra måndagen då jag blev sjuk. 

Publicerad 18.03.2017 kl. 19:45

Sjuk

Idag har jag spenderat dagen hemma då jag har lyckats tyvärr få nån sorts flunssa på gång. Men idag tänkte jag blogga om mitt veckoslut då jag var lite överallt i Östra Nyland.

På fredagen for jag till mamma med mina syskon. Och sen då på lördag morgon skulle jag åka till Lovisa för att jag skulle stå på torget. För att göra kampanj inför valet och det gick riktigt bra. Sen så gick jag till Hesburger där jag sedan mötte upp Ronja och hennes söta baby. Som jag så väntat att få träffa henne och hennes baby. Hon är redan över en månad gammal och är redan så lik sin mamma.

I Hesburger åt jag också lunch smakade för första gången på deras vegetariska hamburgare och den var helt okej. Efter det tog jag bussen tillbaks till Borgå och bestämde mig att fara till H&M för att kolla om jag hittade något inför våren. Där köpte jag 3 saker, en t-skjorta, en plånbok och en liten panda plånbok.

Och på söndagen gjorde vi inget speciellt. Ja det var mitt veckoslut. Troligtvis far jag till skolan imorgon har en kort dag så får se. 

Publicerad 13.03.2017 kl. 19:54

Vita vårskor

 

Mina nya vårskor, köpta från Marks and Spencer för 24.95e.

 


Var inne i Marks and Spencer, men har aldrig köpt där något annat än choklad,te och kaffe. Och igår hittade jag de här skorna som stod framme och tyckte de var jätte fina så de fick komma hem med mig plus lite choklad och te. 

Publicerad 06.03.2017 kl. 17:27

Veckoslut


 

Så var det söndag igen då, just nu sitter jag på ett cafe och är redo för ett möte som snart börjar. Idag har jag inte hunnit riktigt göra något, dagen gick så snabbt och sen så skulle jag fara till stan. Kom ganska tidigt hit när det går så dåligt med bussar, så hann och kolla lite butiker. Och hittade ett par vår skor där som jag handlade. 

Igår på lördagen var jag och min lillabror och tittade på premiären på Arskaku. Den var jätte rolig, och där var det olika sketcher kring Finland, och olika händelser som hänt. 

Sen har jag inte hunnit med något annat. Fort har veckoslutet gått igen. Och så har min kommunalvalsbild kommit inför kommunalvalet vilket är bra. Imorgon måndag igen har skola imorgon men som tur inget jobb imorgon utan först på tisdag. 

Publicerad 05.03.2017 kl. 15:49

Divide- Ed Sheeran


Som jag väntat äntligen är Ed Sheerans album Divide ute på spotify! Min fredag blev ännu bättre. Endast hört på de som släpptes före och Eraser nu, men så bra det nya albumet är hittils. 

Ska fortsätta min fredagskväll att lyssna på hans nya underbara album.

Publicerad 03.03.2017 kl. 18:37

Cocopanda haul

 

Cocopanda har nu på flera produkter 70% rea gå in och kolla här!  

Jag beställde för första gången där och blev riktigt nöjd med mina produkter.

 

Ögonskuggspalett från märket Beauty UK i färgen Nr 7 Nude, märket är CF och denna palett är även vegansk

pris: 5.25 e

 

 

Liquid lipstick från NYX cosmetic metals lip cream i färgen Ultraviolet, märket är CF

pris: 7.85 e

 

 

Matte Bronzer från märket Beauty UK i färgen 1 Medium, märket är CF och denna är även vegansk

Pris: 5.25 e

 

 

En necessär från Shelas- Good vibes

Pris: 2,95 e, var på specialpris

Publicerad 02.03.2017 kl. 20:17

Jag ställer upp i Kommunalvalet

Jag ställer upp i Kommunalvalet 2017 i Lovisa för Svenska Folkpartiet.

Mina viktiga politiska frågor är:

Social och hälsovård, jämställdhet och daghem och skolor

Facebook:

Daniela Ikäheimo Kommunalvalet 2017/ Kunnallisvaalit 2017

Instagram:

@danielaikaheimo

Publicerad 01.03.2017 kl. 20:57

Ett veckoslut i Vasa

Soliga vackra Vasa på lördagen

Och så var det äntligen dags att åka till Vasa på A brand new me på fredagen. Faktiskt min första gång till Vasa var det också. På fredagen startade jag tidigt klockan 11 gick bussen till Borgå. Och i Borgå åt jag en lätt lunch innan jag for vidare med en annan buss till Helsingfors. Väl i Helsingfors tog jag sedan tåget för den nästan 4 timmar långa resan upp till Vasa. 

Lite efter 18 då mörktet redan hade fallit, så kom jag till ljuvliga Vasa. Det första jag gjorde var att fara till matbutiken innan jag begav mig till hotellet. Vi sovde på Omena hotellet i Vasa som är några meter ifrån tågstationen. Vilket var bra med korta avstånd och K- citymarket i Vasa var också i närheten så dit gick jag. Efter det inspekterade jag hotellrummet som jag delade med 2 andra. Och bytte om till klänning inför kvällen då vi skulle ha mingel. 

På minglet träffade jag en massa härliga personer och vi hade även en tävling. Jag pratade även med underbara Ellen där som även föreläste där på lördagen. Runt 21 begav jag mig tillbaks till hotellet.

På vägen till seminariumet på lördag morgonen kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder på Vasa.

Ett tal som jag hade väntat på hela veckoslutet var Ellens tal, och hon pratade så bra om sin resa bl.a Sjukt duktig och inspirerande hon är!

En annan sjukt duktig talare var Michaela, hennes tal var också jätte inspirerande. Jag tyckte faktiskt att alla talare på A brand new var sjukt duktiga, och jag blev faktiskt väldigt imponerad på alla 6 stycken som var där.

Den jätte goda lunchen vi fick, innan seminariumet fortsatte. 

Efter seminariumet och workshopparna så hade jag ju bestämt träff med Cajsa som jag skrev om i förra inlägget.

Efter träffen med Cajsa gick jag och laga mig färdig inför sitzen sminkade mig och bytte om. Tyvärr har jag inga bilder från sitzen. Men iallafall dansade jag, och så var det förstås mat och där var ett live band på plats. 

På söndagen vaknade jag och var ganska så trött efter lördagen, men en programpunkt var kvar ännu och det var brunch. Det var verkligen en helt fantastisk brunch med massa gott som man kunde välja mellan, bröd,pajer,smoothie,sallad och t.o.m kladdkaka fanns det. 

Så gott det var med brunch. När jag ätit och pratat lite med personer där så var det dags sedan att ta tåget hem. 

Nöjd,glad men trött efter ett härligt evenemang i Vasa var jag. Tusen tummar upp till härliga SUare, till er som gjorde själva evenemanget, och alla jag har pratat med. Det var ett helt super veckoslut och ett bra jobb ni gjort för evenemanget!

 

Publicerad 27.02.2017 kl. 20:06

Träff med Cajsa

 

På lördagen hade jag och Cajsa bestämt träff i Vasa, när jag nu var i Vasa så passade det ju perfekt. Cafet vi först tänkte besöka var ganska så fullsatt. Så vi bestämde sen att fara till Fazer cafe. 

Jag beställde en vanilla latte och en sacherkaka, som båda var jätte goda. Och så pratade jag och Cajsa om lite allt möjligt och tiden bara flög iväg. Cajsa är väldigt trevlig att prata med, och tyckte det var jätte roligt att få träffa henne. Fun fact är att både jag och Cajsa båda är födda 4.12.1996. Lite efter 18 sen så blev vi tyvärr att gå iväg. Hoppas vi träffas snart igen! 

Gå in och kolla på Cajsas blogg här: kalascajsa.blogg.se

Ett inlägg om mitt veckoslut kommer upp senare, troligtvis imorgon. 

Publicerad 26.02.2017 kl. 19:44