Jag kom in!

Update från förra inlägget.

Jag trodde ju i förra inlägget att jag inte kom in. Men jag kom in! Jag är så glad, i höst börjar jag då studera till närvårdare på Prakticum. Puh jag hade väl i misstag kryssat för att mitt namn inte fick publiceras plus att mitt brev var försenat. Fick det idag och har tagit emot platsen. Så skönt att man nu har säkra framtidsplaner och att man vet vad som händer i höst.

Publicerad 20.06.2016 kl. 21:33

Osäkra framtidsplaner

Egentligen skulle jag nu skriva ett inlägg om examenmiddagen, men tycker det här känns viktigt.

 

Den här veckan är ju den veckan då man får veta vilken skola man kom in till. Jag hade sökt till merkonom och närvårdare. Och hade hela tiden var helt säker på att förstås kommer jag in nånstans. Okej torsdagen kom, och resultaten kom på nätet. Men mitt namn stod inte där. Som tur fick min lillasyster plats. Men det här betyder att jag har väl ingen studieplats i höst och inga framtidsplaner alls. Jag har sedan nionde klassen velat bli närvårdare. Jag sökte ju även då men mitt brev tappades bort. Och den här gången kom jag inte. Närvårdarlinjen är ju väldigt populär och elever efter grundskolan har ju förtur. Men nu står jag här utan studieplats. Och var ganska så säker på att jag skulle komma in.

Får väl nu ta ett mellanår med att jobba, men med vad vet jag inte. Och tyvärr är ju också jobbsituationen väldigt dålig. Nu får jag bara hoppas på det bästa att jag skulle hitta ett jobb. Helst vill jag hitta något med barn/ eller jobb på någon tidning. För det är något jag skulle trivas med. Men just nu ser framtiden väldigt osäker ut. Det enda jag vet är min sommar. Som tur har jag ju sommarjobb, och andra roliga saker planerade. Så nu borde det här någonstans ta vägen ju.

Publicerad 17.06.2016 kl. 21:38

"Sommardött" på bloggen

Ganska dött på bloggen på senaste tiden, blir oftast så på sommaren har jag märkt. Men veckan som gick har jag jobbat på ett dagsläger, och sedan på fredagen på en fabrik där jag packar. Och det ska jag göra nästa vecka också.

Men imorgon ska jag ha något roligt, nämligen examenmiddag. Och jag ska stå i köket och fixa vegetarisk mat. Inget kött men nog mjölk och ägg. Allt är planerat, och ska fixa allt själv mat och dukning. Så det blir spännande. Om jag kommer ihåg så ska jag fota några bilder till bloggen.

Publicerad 11.06.2016 kl. 22:08

Examen bildartesan

Idag var det den stora dagen jag väntat på, efter 3 år i yrkesskola var det äntligen dags för min examen. Idag var det då min examen och jag blev äntligen bildartesan. Det var jätte roligt och skönt att få sin första examen. Men förstås även ledsamt, att aldrig gå där igen och att inte träffa mera sina klasskompisar.

Jag fick också ett stipendium kunde faktskt inte tro det, blev jätte glad. Fick stipendiet för god yrkesskunskap. Efter själva festen var det servering i skolan. Det bjöds på paj och sallad och till efterrätt rabarberpaj med vaniljsås. Jätte gott var det och en härlig dag hade jag. Och nu börjar då sommarlovet. Jag ska jobba på måndagen. Har 2 veckor sedan ledigt i juli. Och 15.6 får jag veta vart jag kom in till, har sökt till yrkesskolor.

Publicerad 03.06.2016 kl. 19:31

Klippt och färgat håret

före på fredagen

På lördagen var jag äntligen till frissan och skulle klockan 10 dit. Hade väntat länge för vi hade beställt tid för länge sedan och på fredagen var det dags. Och kort skulle det bli och hade en bild med. 

efter på söndagen

Efter frisören for vi på cafe och sedan handlade vi hårfärg som vi lagade på söndagen i mitt hår. Håret skiftar åt svart/rött och lite lila. Och jag är super nöjd med hur håret och färgen blev.

Publicerad 23.05.2016 kl. 07:52

Roses and skull

Ritade idag denna, med rosor och en dödskalle. Är inte så där jättebra på att rita, men den här blev jag jätte nöjd med faktiskt. Skissade först den med blyerts och sen tog jag tusch.  Tog ca 3 och en halv timme att göra.  Och blev nöjd med resultatet. 

Publicerad 20.05.2016 kl. 12:35

Pellinge

Var ju på veckoslutet på läger, till Pellinge och där är ju så jätte fint. Utsikten från vårt rum, och man såg havet. Lägret var också roligt vi gjorde många saker, lekte och pysslade. Och dessutom åt vi massa. Här kommer lite bilder från Pellinge.

Publicerad 19.05.2016 kl. 07:53

Påminnelse: Bloggträff

Kom ihåg att anmäla er till bloggträffen! 

Publicerad 18.05.2016 kl. 07:58

Swimwear - till sommaren

Swimwear summer 2016
 
 
Publicerad 16.05.2016 kl. 14:05

Viktdebatten

Siffror på vågen, hur mycket vi väger är något i dagens samhälle som många funderar på. I bloggvärlden läser vi många inlägg om detta och nu tänkte jag skriva min åsikt.

Lyckan sitter inte i vikten, är en bra grundpunkt tycker jag. Du blir knappast inte något lyckligare om du går ner dom där 5-20 kg. Lycka är så mycket mera än vikten. Håller med mycket om vad Caroline skriver i sitt inlägg. Och alla kroppar är ju också väldigt individuella , samma längd på olika människor men olika vikter och det är helt normalt. Jag gillar inte riktigt den här smalhetshetsen som pågår i samhället. Då det bara är okej att vara "smal". Det är en dålig hets för alla har olika kroppar, och kanske aldrig kan bli "smal", om de skulle ens vilja bli det som samhälllet kallar till smal.  Det finns ju jätte många ätstörningar också, jag tror att de har kommit just därför för att vi hetsar oss själva för att bli smala. Istället för att göra det på ett bra sätt så att det är hälsosamt och nyttigt så gör vi samhället sjukare. Vi får inget bra samhälle med att sporra alla att nu ska du gå ner i vikt, och bli smal. Nä det gör oftast att man kan få ärr för livet, och få ex en ätstörning. Och om du vill gå ner i vikt för att känna lycka så det är farligt, du kommer knappast bli lyckligare då.

 

Alla ska känna sig fina i sina egna kroppar, vara stolta över er själva. Försöka att vara hälsosamma, men vikten är inte viktig. Hälsosamt och ett bra liv är viktigt. Oavsett om du är smal, lite rundare eller så alla kroppar är okej. Du får ha din egen kropp hur du ser ut. Ingen ska klanka ner på dig oberoende din vikt. Det är du som person som räknas inte ditt utseende eller din vikt. 

 

Publicerad 13.05.2016 kl. 10:00

Klänningar

Dresses
 
 
Snart närmar sig det examen och student tider. Och nu är det faktiskt hög tid på att skaffa klänningen. Så jag har samlat här några som jag tyckte om, för att ge lite inspiration till er. 
Publicerad 13.05.2016 kl. 07:37

Porträtt

Blev så nöjd, med denna bild. Vi hade lektion och skulle egentligen fota något tråkigt enligt mig, men fotade Iida. Och blev super nöjd med bilden. Blev så där mjukt och fint ljus. 

Idag är det annars torsdag så skönt. Snart är denna vecka slut och har fullt med program på veckoslutet. Ska på familjeläger till Pellinge, och ska försöka fota dessutom någonting därifrån för det är säkert jätte fint där. Kommer hem igen på söndagen. Annars så kom min telefon tillbaks igår från reparationen, och nu tror jag att problemet är borta. 

Publicerad 12.05.2016 kl. 12:30

Pollenallergi

 

 

Man vet att detta, händer varje år. Just då när det blir vår, och det blir underbart väder, allt börjar växa igen. Ibland är det bättre eller sämre beroende på året. Ja jag pratar om pollenallergi. Tyvärr är jag en av dem som är pollenallergisk. Denna vecka och förra har nog varit värst rinnande näsa och kliande ögon. En av det värsta åren tycker jag med pollen är i år. Just nu är det ju björken som har pollen och den är en av de som jag får allergi av.

Så försöker njuta av vädret, men allergin gör det nog faktiskt lite sämre. Hur är det med er har ni pollenallergi?

Publicerad 11.05.2016 kl. 07:47

9 Maj

Publicerad 10.05.2016 kl. 07:43

Nyländsk bloggträff

En spännande grej på gång jag och Victoria ska nämligen ordna en bloggträff. Så nu ni alla nyländska bloggare välkommna! Facebook evenemanget hittar ni här! Så anmäl er nu om ni är bloggare, de 10 första ryms med! 

Publicerad 09.05.2016 kl. 10:37