Vita vingar

 
Måste bara tipsa om denna underbara sång!
Publicerad 05.05.2016 kl. 19:49

Borgå del 2

Publicerad 02.05.2016 kl. 19:58

Vitsipporna blommar

Nu blommar vitsipporna överallt. Och det är så fint, med vitsippor överallt här och här. Nu vet man iallfall att våren här. Hoppas att dom dock inte blommar ut ännu, för är ju morsdag på söndagen och vill ju ha vitsippor åt mamma. Idag är det måndag igen och en ny vecka. En kort vecka det blir skönt. På måndagar har vi alltid på schema slutarbete, så lite stressigt är det nog när det finns så lite tid till det. Och imorgon är det exakt en månad till examen. 

Publicerad 02.05.2016 kl. 12:58

Första maj

Så underbart första maj väder idag, våren har nu absolut kommit. Igår regnade det dock hela dagen. Men idag så varmt och soligt, och det ska fortsätta hålla på så här länge framöver, riktigt njutväder. Och så var den vappen förbi i år med hemlagade munkar och mjöd. Och nu är det sista slutspurten som gäller, en av dom sista uppgifterna fick vi på fredagen. Så man märker faktiskt att skolan snart slutar. Och jag får min examen.

Publicerad 01.05.2016 kl. 20:26

Hardwell- Run Wild

Publicerad 28.04.2016 kl. 12:47

Kongressen

 

På fredagen for jag med klockan 11 med bussen till Helsingfors i Arcada. För jag skulle fara på Svensk Ungdoms 73e Kongress. Och detta var då min första kongress. När jag kom dit var det lunch på fredagen först. Sen var det seminarium, då ett handla om att starta företag och det var jätte intressant att höra. Jag har ju dessutom nu en kurs i företagsamhet i skolan.  Efter seminariumet var det dags för cocktail. Cocktailen hade vi ihop med SFP, så jag gick liksom runt där och pratade med politikerna. 

 

 

Och där bjöds det på skumppa och snittar.  Efter cocktailen var programmet slut på dagen. Så jag och en annan beslöt oss att gå på middag på en restaurang, innan vi handlade snacks och for till lägenheten som vi hade fått låna. 

Lördag morgon började med frukost, innan själva Kongressen inleddes. På eftermiddagen var det dags för motionerna men då for jag på konsert. På kvällen hade vi Kongress supe på en restaurang i Borgå. Och där var då 3 rätters middag och jag drack skumppa igen. 

 

 

Jag åt den vegetariska maten. Och det var faktiskt jätte gott. Det var en buffe, med förrätt, varmrätt och efterrätt. Efter supen var det efterfest, jag började gå till lägenheten halv tolv, och lyckades lite tappa bort mig själv. Men hittade till slut rätt som tur. Efter efterfesten kunde man också välja att gå på efterfestens efterfest. 

På söndagen sista dagen började dagen igen med frukost. Sedan började Kongressen med en lunchpaus och den fortsatte. Och sen var söndagen slut kring halv fem. Riktigt intresseanta diskussioner och motioner var det. Riktigt trevligt och roligt hade jag också. Väldigt fina människor umgicks jag med också. 

 

 

Härliga Rebecka som var min Kongresstutor, och hon blev även vald till förbundsstyrelsen, grattis! 

Publicerad 26.04.2016 kl. 07:45

Måndag

Måndag igen, efter ett härligt veckoslut lite tråkigt att det tog slut men nya tag med ny vecka. Sökte faktiskt till en skola idag till Prakticums Merkonom utbildning i Helsinfors. Tyckte det var ett bra alternativ när jag endast sökte till närvårdare. Behövs ju alltid en plan B.

Dagens fundering:
Hur vet man egentligen vem man är, och hur ska man visa vem man är eller våga visa vem man är.

Publicerad 25.04.2016 kl. 20:52

10 bloggiska evighetsfrågor

Listan från Linn

1. Så här tänker jag kring vacciner:

Jag tycker att alla barn ska vaccinera sig. Finland har ett ganska så bra vaccinprogram och det är dessutom gratis för alla barn. Och om mindre barn vaccinerar sig ökar ju även risken för att dom här farliga sjukdomarna kommer igen. Som vi i Finland ganska bra ändå fått bort. 

 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

Skönhetsingrepp är okej, då man mår riktigt dåligt av något. Och om man exempel råkat ut för en olycka,cancer m.m. 

 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:

Jag tycker dom är jätte snygga och behändiga. Och roliga att samla på. 

 

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:

Ja så länge barnet själv är med på det, barn under 1 år tycker jag också får synas. Bara det inte är några för nakna bilder endast i blöja ett exempel. 

 

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

Ja jag är feminist. Jag tycker att alla ska kunna ha samma rättigheter som alla. Ingen ska behandla orättvist och vi ska alla stå lika. 

 

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:

Samarbeten är bra. Det gör lön för det hårda arbetet vi bloggare gör. VIktigt dock att genast i första meningen berätta att detta är ett samarbete. 

 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

Jag är av den åsikten att det inte finns pojkläder eller flickkläder. Så ja alla kan ha vilken färg på kläderna som helst. 

 

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag?

Dop, jag är själv kristen och är själv döpt. Därför tycker jag så. Förstås tycker jag att namnfest också är ett bra alternativ. 

 

9. Bloggska - är det ett viktigt språk?

Har inte hört om detta. Vet inte vad bloggska är fast jag bloggat i flera år. Någon som vet?

 

 

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen

Detta är nog en väldig individuell fråga. Det bestämmer man själv. Men jag tycker dock att vissa väldigt privata saker inte behöver visas i bloggen.

 

 

Publicerad 25.04.2016 kl. 07:38

Kongress

Idag ska jag på Svensk Ungdoms 73e Kongress till Helsingfors. Och jag kommer hem först på söndag. Igår packade jag försökte packa lite men blir ändå alltid massa saker sist och slutligen. Första gången för mig på Kongressen ska bli riktigt roligt. Bloggar igen på söndagen. 

Publicerad 22.04.2016 kl. 08:18

Borgå del 1

 

Publicerad 20.04.2016 kl. 07:39

Just like fire - P!NK

Publicerad 19.04.2016 kl. 07:38

Ett skönt veckoslut

Ett skönt veckoslut är förbi, och det är måndag igen. På lördagen var vädret helt jätte skönt och soligt. Så vi var ute och gå jag och mamma och lillebror. Vi var igen till stranden och där var det dock lite kallare för det blåst ganska mycket. Jag fotade med min lillebror på stranden som ni ser på bilden uppe. 

Efter promenaden blev vi (jag) jätte glassugen och gick till butiken för att handla glass. Köpte ett glasspaket med 6 strutar i och paketet kostade 3 euro och glassarna var nog helt okej. 

På promenaden såg vi även en ekorre. 

Publicerad 18.04.2016 kl. 09:04

Lillapoeten

Har en annan blogg på ratata också, där min kreativa sida syns. På lilla poeten finns poesi, bilder och andra texter. Så gå gärna in på www.lillapoeten.ratata.fi 

 

Publicerad 15.04.2016 kl. 09:37

Med och tävlar

Är med i Caritas tävling, där man kan vinna en fin muminhandduk i måtten 30*50 cm. Hennes tävling avlsutas den 29 april klockan 16.  Tävlingen hittar du här!

Publicerad 14.04.2016 kl. 11:15

Sommarplaner

 

Har börjat fundera på sommarplaner. Ska ju sommarjobba men sen kom jag på en jätte rolig sak jag kan göra. Utforska Helsingfors i 5 dagar. Har jag tänkt göra på sommaren. När man bor på landet, så har man inte riktigt kunnat utforska Helsingfors. Så i sommar ska jag utforska på egen hand och besöka ställen såsom senatstorget, domkyrkan, Sveaborg, Brunnsparken och salutorget är några exempel.

 

Så ska jag även fota massa, ta det lugnt,dricka kaffe på Starbucks, äta gott och förstås shoppa något också.

Bilder: pixabay.com

Publicerad 13.04.2016 kl. 17:24

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig poet,
politiker,hobbyfotograf.
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I