Frukost med Frukostpodden

Söndagen började super mysigt med en frukost på sängen och första avsnittet av Frukostpodden. Supermysigt och gott var det med frukost på sängen. När jag skriver detta har jag just avslutat en lite sen frukost men härlig. Och jag tipsar er att ni ska gå och lyssna på Frukostpodden för den var super bra. Och är just pefekt att lyssna på till frukosten vilket jag ska göra härefter varje söndag. 

Publicerad 30.10.2016 kl. 11:17

Antologi 2016: Ett brev är en själ

Årets antologi på poeter.se är igång, nu är det dags att ge ditt bidrag. Och det är precis vad jag har gjort idag. Som vissa av er vet så har jag tidigare varit med i antologier med poeter.se. Åren 2012,2013,2014 och 2015 nu får man hålla tummarna för att det även blir detta år. 

Temat för detta år var lite annat utöver det vanliga, istället för att skriva en dikt skulle man skriva ett brev. Och det var precis vad jag gjorde jag valde att skriva ett brev till oss unga som lever i dagens samhälle och nu håller jag tummarna att jag kommer med. 

Mitt brev:

Hej!

Jag ville skriva detta brev till just dig speciellt du som är ung i dagens samhälle. Jag är själv snart 20 år och vet att det är svårt i dagens samhälle. Vi har massa ideal och massa press på oss att prestera varje dag till det bästa. Vi får inte misslyckas, vi ska alltid vara bäst.

Dagens samhälle sätter tung press på oss. Och flera av oss går in i väggen vid ung ålder, eller får en depression. Jag förstår varför vi blir deprimerade så tidigt. Vi har alldeles för höga krav på oss. Vännerna omkring oss kanske sätter press, men speciellt sociala medier är den stora boven i det hela. Vi ser dagligen Instagram poster på folk som "lever det perfekta livet", kanske på ytan ser det ut så. Men på insidan är vi väl alla ändå människor och kanske den där bilden är bara för stunden det "perfekta livet".

Så jag vill att du som är ung, saktar ner. Försöker att inte ta så mycket press på dig själv, låta dig misslyckas för det är mänskligt. Vi är inga robotar som ska kunna prestera till hundra procent varje dag. Vi har våra motgångar i livet och så ska det vara. Ta helt enkelt det lugnt eller åtminstone försöka att ta det lugnt fast det känns svårt.Ta en dag utan sociala medier, utan det där bilderna som ger dig ångest varje dag. Försök se på dig själv och säg att du duger. Ge dig själv komplimanger, och undvik att jämföra dig med andra. Försök att inte ta åt dig all press. Vila mera, man behöver inte alltid heller ha massa program. Ta det helt enkelt lugnt ibland så att du hinner stressa ner mellan varven.

 

Med vänliga hälsningar:
Daniela Ikäheimo

P.S Kom ihåg att just du är bra som du är!

Publicerad 29.10.2016 kl. 18:20

En tidig julklapp

Min första julklapp som jag fick förra veckoslutet av min faster. Ett par vinterskor.


Publicerad 24.10.2016 kl. 20:00

Sent i oktober

Var ute och fota för att se hur naturen ser ut nu så här sent i oktober
Publicerad 22.10.2016 kl. 14:54

Flickan som räddade mitt liv dokumentär

Måste tipsa om denna gripande dokumentär jag såg i måndags. Hogir Hirori som själv har flytt från Irakiska Kurdistan lämnar Sverige i augusti 2014, då hans fru är högravid. Han åker ner till sitt hemland för att berätta om de öden som drabbat över 1,4 miljoner som är på flykt från IS.Dokumentären är viktig just nu tycker jag, rekommenderar att titta på den. Oerhört stark dokumentär och berörande. Ger en inblick av alla de miljontals som är på flykt. 

Han möter många människor på vägen och samtidigt minns han sig egen färd mot Sverige. Han berörs starkt av 11 åriga Souad som också blir flickan som räddar hans liv. 

 

Publicerad 04.10.2016 kl. 21:03

Dålig bloggning

Aj då har inte bloggat på ett tag, haft mindre blogglust och varit borta härifrån men så fort blogglusten kommer tillbaka kommer det inlägg. 

Iallafall har den lite kommit tillbaka så visar mina senaste instagram bilder. 

 

 

Publicerad 22.09.2016 kl. 21:15

Hudvård new in

Äntligen har jag börjat uppdatera min hudvård till cruelty free också. Har hittils sen förra året försökt att köpa endast cruelty free smink och shampoo och balsam. Men nu har jag även deodrant, och ansiktsprodukter. Jag har faktiskt inte berättat här i bloggen att jag har tagit steget vidare i vegetarianska världen. Förra året blev jag ju demivegetarian. Men nu har jag i ca 2 veckors tid vari Lakto ovo vegetarian. Alltså jag äter ägg och mjölkprodukter ur djurvärlden. Och bra har det gått.

Men vidare till produkterna, var till Sokos idag för att kolla utbudet och blev fakitskt glad när jag hittade deodrant, ansiktskräm, finnmedel och ansiktstvätt från märken som ej testar på djur.

 

Publicerad 31.08.2016 kl. 20:38

ett ögonblick ifrån

Ett andetag ifrån
att sväljas
att rinna bort
i tidens sand

ett ögonblick ifrån
att dö

en sekund ifrån
kunde jag hållt hårt

ett lösare handslag
och jag skulle fallit
rasat


men här går jag
tills tiden runnit ut.

bara ett andetag ifrån

25.8.2016

Publicerad 25.08.2016 kl. 21:33

Första skoldagen

Idag började jag då studera till närvårdare första skoldagen var det idag då. Och vädret har inte varit alls på ens sida idag, det ösregnade när jag skulle gå till skolan. Och det har varit ganska svalt idag, säkra tecken på att hösten börjar tyvärr komma. Idag var det iallafall en jätte spännande dag. Alltid spännande och nervöst att börja i en ny skola.

Men bra gick det, idag började vi 9 och slutade 15. Och gick igenom lite allt möjligt som har med studierna att göra. Dessutom lekte vi lite bekantingslekar som tutorerna ordnade.

God lunch hade skolan också det är ju också bra. Skulle både ha allergimat och vegetarisk mat men köket kunde som tur snabbt fixa fram mat åt mig.

Publicerad 10.08.2016 kl. 20:23

Back to school

Jaha så började detta sommarlov då lida mot sitt slut för på onsdagen börjar skolan igen, och någonslags normal vardag börjar formas igen. Fast jag varit ledigt endast 2 veckor och jobbat de andra har jag hunnit med mycket kiva. Har varit på kryssning, Pride, piknik, hört på 3 olika artister Robin, Janna och Arttu Wiskari. Jag har varit i Helsingfors några dagar och hade helt super kiva där några dagar med bl.a shopping och Borgbacken och Sveaborg. Jag har dessutom handlat lite skolsaker, penal, häften, pärm och en ny skolväska. Och såklart en kalender som jag gjorde pärmen själv.

Så ja jag är faktiskt helt glad över mitt sommarlov och ser framemot hösten på en ny skola.

Publicerad 08.08.2016 kl. 20:12

Dermosil beställning

Handlade denna vecka på dermoshop, och idag kom produkterna. Väldigt snabb leverans 2 dagar tog det. Enligt sidan ska produkterna vara ej djurtestat så litade på det.

De 2 första produkterna är shampoo och balsam. Tog deras vanliga familjeshampoo och balsam men i doften red orange.

Och sedan passade jag även att handla lite produkter i mindre förpackning bra att ha i handväskan eller på en resa. En body lotion, och ett sminkbortagning för ansiktet i en mousse variant.

Och till sist köpte jag en sådan nail polish remover som tar bort det som gått förbi nageln då man lackar naglarna.

Publicerad 25.07.2016 kl. 08:02

Small ships race 16.7

På lördagen den 16.7 var jag till Lovisa på Small ships race på dagen med syskonen och pappa. Och vädret var som tur på vår sida, för på fredagen hade det regnat. Men jag hade jobb då. Men vi var iallafall på fredagen där i Skeppsbron och kollade lite på båtar och så innan vi åt där.

 

Jag åt en vegetarisk hamburgare, den var helt okej. Så tog jag där även en lott och vann någon sorts nyckelring som ser ut som en diskoboll.

Publicerad 19.07.2016 kl. 21:58

Att uppnå en dröm

Äntligen ska jag uppnå en av mina största drömmar!

För jag håller nämligen just nu på att göra en egen bok! Ni som känner mig vet ju att jag är en poet och är publicerad i 4 antologier. Men jag har ju länge velat ge ut en egen bok med mina egna verk. Och nu tycker jag att det var dags. Efter 4 års flitigt diktskrivande på poeter.se har jag äntligen tagit tag i saken. Och nu håller jag på att välja de jag vill ha med. På bilden ser ni även en liten förhandsvisning på omslaget till boken. Men nu kommer det stora arbetet att få ihop den. Så har en tidtabell mellan augusti-september då ska den senast ut till bokhandeln.

Publicerad 14.07.2016 kl. 20:21

Vad skulle du aldrig...

Ratata lista, både lite allvarligt och roligt.

Vad skulle du aldrig...

Äta? Insekter

Dricka? Vodka

Skoja om? Läggningar och rasism

Ha på kroppen? En sopsäck

Vilja uppleva? Våld

Kunna arbeta med? Sömmerska i ett fattigt land

Säga nej till? Choklad

Googla? Svår fråga vet fakiskt inte

Göra offentligt? Vara naken

Blogga om? Kränka någon i ett inlägg, eller bara skriva ett hatinlägg om en person

 

Vad hittar man alltid/ofta...

På ditt skrivbord? Nagellack

Under din säng? Damm

I din jackficka? Oftast kanske en 10 eller 20 cent

Bakom din kylskåpsdörr? Mjölk

Vid sidan av ditt handfat? Tvål och sminkbortagning

Högst upp i din bokhylla? Julprydnader

Längst ner i din tvättkorg? Ingen aning faktiskt beror på vad jag satt först

Framför näsan på dig? Min telefon

I dina tankar mest? Livet, vardagen

Publicerad 08.07.2016 kl. 20:43

Helsingfors pride 2.7

Whau vilket super veckoslut jag haft i Helsingfors. Har tänkt dela upp inläggen i 2 delar och tänkte vi börjar med priden som var igår (på lördagen). Igår steg jag tidigt upp för jag skulle hjälpa och fixa Svensk Ungdoms tält upp som skulle till Medborgartorget. Så var där 10 på stan, sedan fixade vi tältet. Tiden rusade förbi och priden skulle börja 13, men vi skulle samlas på senatstorget kl 12. Så då började vi gå dit.

Jag gick då på priden med Svensk Ungdom och hade även en flagga med. Alltså priden var så häftigt och underbar svårt att beskriva. Gick den iallafall för första gången. Och det var så värt all väntande och hettan på senatstorgets trappa. Det delades även ut gratis saker som armband och en krona från burger king, ballonger m.m.

Sedan fick vi äntligen börja gå och jag hade faktiskt feelisen på topp jag och min kompis.

Efter vi gått på priden, så for jag och 2 andra och äta lunch. Åt en god vegetarisk halloumi sandwich och sötpotatisfries. Sen jag gick till Puistojuhlan där även Svensk Ungdoms tält var. Hörde lite på musik bl.a Janna. Var i tältet och åt en glass sedan tog jag tåget tillbaks där jag bodde för veckoslutet.

Janna

Men sen fick jag plötsligt en ide och for på bio och det var faktiskt min första 3D film jag såg på Independence Day återkomsten. Och så bra film och så häftig första gångens upplevelse med 3D. Så lördagen var en jätte rolig och upplevelserik dag.

 

Publicerad 03.07.2016 kl. 19:42