Roses and skull

Ritade idag denna, med rosor och en dödskalle. Är inte så där jättebra på att rita, men den här blev jag jätte nöjd med faktiskt. Skissade först den med blyerts och sen tog jag tusch.  Tog ca 3 och en halv timme att göra.  Och blev nöjd med resultatet. 

Publicerad 20.05.2016 kl. 12:35

Pellinge

Var ju på veckoslutet på läger, till Pellinge och där är ju så jätte fint. Utsikten från vårt rum, och man såg havet. Lägret var också roligt vi gjorde många saker, lekte och pysslade. Och dessutom åt vi massa. Här kommer lite bilder från Pellinge.

Publicerad 19.05.2016 kl. 07:53

Påminnelse: Bloggträff

Kom ihåg att anmäla er till bloggträffen! 

Publicerad 18.05.2016 kl. 07:58

Swimwear - till sommaren

Swimwear summer 2016
 
 
Publicerad 16.05.2016 kl. 14:05

Viktdebatten

Siffror på vågen, hur mycket vi väger är något i dagens samhälle som många funderar på. I bloggvärlden läser vi många inlägg om detta och nu tänkte jag skriva min åsikt.

Lyckan sitter inte i vikten, är en bra grundpunkt tycker jag. Du blir knappast inte något lyckligare om du går ner dom där 5-20 kg. Lycka är så mycket mera än vikten. Håller med mycket om vad Caroline skriver i sitt inlägg. Och alla kroppar är ju också väldigt individuella , samma längd på olika människor men olika vikter och det är helt normalt. Jag gillar inte riktigt den här smalhetshetsen som pågår i samhället. Då det bara är okej att vara "smal". Det är en dålig hets för alla har olika kroppar, och kanske aldrig kan bli "smal", om de skulle ens vilja bli det som samhälllet kallar till smal.  Det finns ju jätte många ätstörningar också, jag tror att de har kommit just därför för att vi hetsar oss själva för att bli smala. Istället för att göra det på ett bra sätt så att det är hälsosamt och nyttigt så gör vi samhället sjukare. Vi får inget bra samhälle med att sporra alla att nu ska du gå ner i vikt, och bli smal. Nä det gör oftast att man kan få ärr för livet, och få ex en ätstörning. Och om du vill gå ner i vikt för att känna lycka så det är farligt, du kommer knappast bli lyckligare då.

 

Alla ska känna sig fina i sina egna kroppar, vara stolta över er själva. Försöka att vara hälsosamma, men vikten är inte viktig. Hälsosamt och ett bra liv är viktigt. Oavsett om du är smal, lite rundare eller så alla kroppar är okej. Du får ha din egen kropp hur du ser ut. Ingen ska klanka ner på dig oberoende din vikt. Det är du som person som räknas inte ditt utseende eller din vikt. 

 

Publicerad 13.05.2016 kl. 10:00

Klänningar

Dresses
 
 
Snart närmar sig det examen och student tider. Och nu är det faktiskt hög tid på att skaffa klänningen. Så jag har samlat här några som jag tyckte om, för att ge lite inspiration till er. 
Publicerad 13.05.2016 kl. 07:37

Porträtt

Blev så nöjd, med denna bild. Vi hade lektion och skulle egentligen fota något tråkigt enligt mig, men fotade Iida. Och blev super nöjd med bilden. Blev så där mjukt och fint ljus. 

Idag är det annars torsdag så skönt. Snart är denna vecka slut och har fullt med program på veckoslutet. Ska på familjeläger till Pellinge, och ska försöka fota dessutom någonting därifrån för det är säkert jätte fint där. Kommer hem igen på söndagen. Annars så kom min telefon tillbaks igår från reparationen, och nu tror jag att problemet är borta. 

Publicerad 12.05.2016 kl. 12:30

Pollenallergi

 

 

Man vet att detta, händer varje år. Just då när det blir vår, och det blir underbart väder, allt börjar växa igen. Ibland är det bättre eller sämre beroende på året. Ja jag pratar om pollenallergi. Tyvärr är jag en av dem som är pollenallergisk. Denna vecka och förra har nog varit värst rinnande näsa och kliande ögon. En av det värsta åren tycker jag med pollen är i år. Just nu är det ju björken som har pollen och den är en av de som jag får allergi av.

Så försöker njuta av vädret, men allergin gör det nog faktiskt lite sämre. Hur är det med er har ni pollenallergi?

Publicerad 11.05.2016 kl. 07:47

9 Maj









Publicerad 10.05.2016 kl. 07:43

Nyländsk bloggträff

En spännande grej på gång jag och Victoria ska nämligen ordna en bloggträff. Så nu ni alla nyländska bloggare välkommna! Facebook evenemanget hittar ni här! Så anmäl er nu om ni är bloggare, de 10 första ryms med! 

Publicerad 09.05.2016 kl. 10:37

Telefon problem

Min telefon är på lagning en vecka. Igår fungerade den inte hakade upp sig och blev varm.  Så denna vecka får man använda sig av en gammal knapptelefon med inget nät och dålig kamera. Förstås bättre än att vara utan telefon. 

Men fint väder är det iallafall sol och varmt sommarväder.  Så varmt att shortsen är framme. Hoppas vädret fortsätter så hör fint. Endast 4 veckor kvar av skolan. 

Publicerad 07.05.2016 kl. 16:48

Vita vingar

 
Måste bara tipsa om denna underbara sång!
Publicerad 05.05.2016 kl. 19:49

Borgå del 2









Publicerad 02.05.2016 kl. 19:58

Vitsipporna blommar

Nu blommar vitsipporna överallt. Och det är så fint, med vitsippor överallt här och här. Nu vet man iallfall att våren här. Hoppas att dom dock inte blommar ut ännu, för är ju morsdag på söndagen och vill ju ha vitsippor åt mamma. Idag är det måndag igen och en ny vecka. En kort vecka det blir skönt. På måndagar har vi alltid på schema slutarbete, så lite stressigt är det nog när det finns så lite tid till det. Och imorgon är det exakt en månad till examen. 

Publicerad 02.05.2016 kl. 12:58

Första maj

Så underbart första maj väder idag, våren har nu absolut kommit. Igår regnade det dock hela dagen. Men idag så varmt och soligt, och det ska fortsätta hålla på så här länge framöver, riktigt njutväder. Och så var den vappen förbi i år med hemlagade munkar och mjöd. Och nu är det sista slutspurten som gäller, en av dom sista uppgifterna fick vi på fredagen. Så man märker faktiskt att skolan snart slutar. Och jag får min examen.

Publicerad 01.05.2016 kl. 20:26