Första snön

Första snön den kom i veckan i onsdag- torsdag tror jag, kom väldigt mycket snö faktiskt. Snabbt blev det vinter, men nu har nästan allt smält då det regnat. Men så fint det var de få dagarna snön var här. 

Enda minuset med snön var att jag fick gå till praktiken några dagar, men imorgon går det nog att cykla igen.

Annat jag gjort denna vecka än praktiserat är att igår firade vi min ena bonussyster som fyllde 18 år, veckolsutet före firade vi mina 2 syskon också. Vi har väldigt många som fyller år i oktober så det blir lite kalas på kalas. Men nu fyller ingen år på länge tills december då jag fyller 21. 29.10.2017 kl. 20:17

Äntligen sommar!

 


 

 

Tog en liten bloggpaus men är tillbaka nu. Sommaren har börjat, fint och grönt där ute och värmen är här. Första veckan av mitt andra sommarjobb är snart förbi och på veckoslutet har jag massa program, då det ordnas en massa här i byn som jag bor i. 

Idag fick min lillasyster veta att hon kom in i den skola hon ville till super glad blev jag också, då hon hoppade av närvårdarutbildningen och kom nu in till en utbildning hon är intresserad av. Så blir en annorlundare höst för henne då skolan är ganska så långt borta från var hon bor. 

 

15.06.2017 kl. 20:00

Shopping

På lördagen då jag var i Helsingfors, och efter Författarfrukosten så hade jag tid kvar före bussen skulle komma. Så jag var till Forum och handlade lite smått. Bl.a denna fina t-skjorta från Monki, som var Limited Edition och som Camilla Engström har gjort för Monki. 

 

 

Dessutom blev det också ett par svarta shorts från Monki, ett nagellack och rosa skrubbhandskar.

16.05.2017 kl. 08:04

Goodiebag

 

 

Denna Goodiebag fick jag på lördagens evenemang Författarfrukost med Malin Båtmästar. Som Förlaget, Ratata och Mat ordnade. Detta var även min första Goodiebag och blev väldigt glad över innehållet. En jätte god choklad från Goodio, gott te från Malins butik den var jätte god när jag smakade, och sedan en bok. Och Förlagets vår och höstkatalog.
 
 
Och denna bok skriven av Jörgen Mattlar, att vända sig bort. 
15.05.2017 kl. 21:14

Morsdag

 

Idag firar vi Morsdag, vår morgon började med att jag och min lillebror lagade frukost åt mamma. Sen var det dags för presentöppning och frukost åt mamma. 

På dagen drack vi kaffe, och en paj som mamma hade lagat. Jag hade dukat bordet dagen till ära. Och en fin ros fick hon också av mig. En härlig dag helt enkelt, hoppas ni andra också haft en fin morsdag! 

14.05.2017 kl. 14:57

Författarfrukost med Malin Båtmästar

Idag var det dags för Författarfrukosten med Malin Båtmästar som Ratata, Förlaget och Mat ordnade. Vi var 8 stycken som var där på MAT catering som ligger i Helsingfors på Stora Robertsgatan 20-22. Och det var helt jätte roligt att få höra Malin prata om hennes blogg och hennes bok. Och ett helt super bra att få träffa de andra som var där på plats bl.a Jenna och Julia. Och förstås ger jag massa pluspoäng åt platsen. Väldigt fint där och väldigt gott var det. 

Så här fint var det, vi satt alla i ett bord. Och jag köpte genast boken, så fin den är. Ska kolla den genast när jag hinner och kolla vad där finns. Och så fick alla en Goodiebag jag visar den i ett annat inlägg.

Den härliga brunchen jag tog, det var en sandwich med sötpotatis, en smoothie och någon sorts bowl och så kaffe till det. Jag tog den veganska varianten, detta brunch set kostade 19 euro. 

Malin och Jenna

Julia

Själva boken som Malin har gjort, Naturligt Glutenfritt heter den. Och jag är så förtjust i omslaget väldigt fint. 

13.05.2017 kl. 18:11

Helsingfors del 3 söndag

Denna dag hade jag planerat noga, men alla mina planer ändrades. Hade förhandsbokat till Block by Dylan att jag skulle gå dit och äta brunch klockan 13. Men hade fått på lördagkväll ett meddelande från restaurangen att min brunch är avbokad. Vilket förstås var synd för hade gärna velat gå och äta brunch i Helsingfors. Min andra plan var att gå på ett lopptorg i stan, men vädret var dåligt och bestämde att skippa den planen då jag skulle ha behövt gå en bit dit och tillbaks. 

Istället tog jag metron till Helsingfors Univiersitet, steg av där och begav mig till Helsingfors domkyrka och hamnen. Jag mötte ett grått Helsingfors och lite regn. Och massa folk utanför domkyrkan. Scouterna i Finland hade visst en stor samling där. 

Gick till hamnområdet, och förbi SkyWHeel Helsinki, fast det var mulet och grått väder så var det nog väldigt fint där ändå.

På en liten bro nära färjan till Sveaborg, fanns det massa hänglås.

 

En vacker gata med flaggor.

Sedan tog jag metron igen tillbaks till Itis, där jag shoppade det sista. Tog ett café besök, och sedan tillbaka med metron till lägenheten en sista gång detta veckoslut. 

Detta var alla delar om mitt härliga veckoslut till Helsingfors.

En del om Kiasma kommer ännu upp. 

P.S Glöm inte att delta i Helsingfors Giveawayen, en vinnare kan vinna 5 fina priser

 

26.04.2017 kl. 19:38

Helsingfors del 2 lördag

Min enda hela dag i Helsingfors började ganska tidigt då jag for tidigt iväg till stan. Kollade runt i Forum först, men köpte inget på morgonen. Hade vaknat så tidigt så runt 11 kände jag mig hungrig och for till Fazers cafe i Forum.

 

 
På Fazers cafe beställde jag Cafe mocha och en Sacherkakbit. Det var jätte gott. Brukar faktiskt alltid ta detta då jag besöker Fazers cafe. 
 
 
Då när jag hade planerat vad jag skulle göra i Helsingfors bestämde jag mig för att jag ville gå till ett museum. Och bestämde mig sedan för Kiasma. Ett skillt inlägg om besöket där kommer upp inom en snar framtid på bloggen. 
 
På min lista att göra i Helsingfors stod också att gå till Street Food festivalen bredvid Kiasma. Och just då var vädret helt super och soligt. Men annars var nog vädret så konstigt på veckoslutet, då det plötsligt regnade och kom t.o.m snö. 
 
Jag kollade först lite runt på alternativen, de hade faktiskt massa vegetariska alternativ. Jag tog sedan som jag tror var Thailändskt eller Koreansk mat. Nudlar med tofu det var jätte gott. Och sedan en sommarulle, som inte då var alls i min smak. Men kul att få pröva i allafall.
 
 
Och sedan var det dags för lite shopping, var in på härliga Lush och shoppade där, handlade också på Starbucks och Gina Tricot och på shoppen på Kiasma. 
 
 
Och i stan var jag även in på Starbucks och tog en Caramell Frappucino. Enligt mig är det ett måste till mig då jag är i Helsingfors att besöka Starbucks då jag faktiskt tycker väldigt mycket om deras kaffe.
 
 
Efter en ganska lång dag på stan, tog jag metron tillbaks till lägenheten. Där fixade jag mig till ordning inför Tackfesten som Svensk Ungdom ordnade efter Kommunalvalet. Före Tackfesten så var jag även och lyssnade på Ordförandedebatten, då Svensk Ungdom ska välja en ny ordförande i maj på Kongressen. 
 
Och det var då min lördag. 
 

P.s Läs mitt nyaste inlägg på min andra blogg

http://lillapoeten.ratata.fi/blogg/article-65413-416876-inte-sa-enkelt-alltid

25.04.2017 kl. 19:58

Helsingfors del 1 fredag

Och så var mitt Helsingfors veckoslut slut.
Detta blir ett 3 delars inlägg och detta är första inlägget.

Tog bussen efter skolan från Borgå till Helsingfors så var lite efter 14 där. Var och svänga i lägenheten där jag bodde innan jag tog metron till Itis.

Väl i Itis shoppade jag, bl.a på New Yorker som är en av mina favoritbutiker. Sen åt jag middag där, bestämde att gå på Rax. Och gott var det, tycker att Rax har ganska god pizza nog. Och roligt när de har liksom en buffé.

I Itis hittade jag en fotoautomat, och jag for genast dit och printade ut dom här 2 bilderna. Man kunde välja genom telefonen eller Instagram och jag tog från min Instagram. Dessa 2 bilder blev 2 euro och kosta. En av mina bästa köp tyckte jag. Gillade idén med fotoautomaten, då den var väldigt enkel att använda också.

På kvällen gjorde jag sen inte så mycket, hängde i lägenheten. Var på datan och kollade på solnedgången. Så fint det var. 

24.04.2017 kl. 07:59

Mina 9 mest gillade Instagrambilder 2016

Här är mina 9 mest gillade Instagrambilder för 2016 som jag gjort med en sida som heter bestnine2016. Favoriter detta år har då varit vegetarisk mat, som fått verkligen många gillningar på min instagram. Selfies, julgranen hos farmor, och 2 naturbilder från hösten. Min Instagram: Kaleinad

Annars idag är det då näst sista dagen på året, och det har då bara varit en sån här slödag. Gjort typ inget, varit trött så sov till och med lite på dagen. 

Sen har jag då också blivit intervjuat i Lovisas blogg intervjun hittar du här!

30.12.2016 kl. 18:39

Mina höjdpunkter 2016

2016 året då jag vågade ta steget utåt

Året då jag vågade bli mera självständig

 

I Januari var jag på Ungdomens Kyrkodagar 2016

I februari åkte jag för första gången tåg ensam till Tammerfors där jag var på PolitiKurs

I Februari hade jag även två utställningar med mina dikter och foton och då hade jag även en vernissage

April var jag på Svensk Ungdoms kongress i Helsingfors

Maj var jag på ett härligt familjeläger i vackra Pellinge

3 juni jag blev ut examinerad till bildartesan efter 3 år i yrkesskola

I juni var jag också hjälpledare på ett dagsläger för klass 1-3

2 juli och jag var på min första pride i Helsingfors och gick med Svensk Ungdom

I juli var jag också på en Sverige kryssning

I juli spenderade jag också en vecka av sommarlovet i härliga Helsingfors, jag simmade,njöt,shoppade och var bl.a till Sveaborg

Augusti, var på Popfest och hörde på Robin

I augusti började jag också studera till närvårdare

I augusti var jag också på ett läger Sommardagarna på vackra Lekholmen

November och var på läger i Tammerfors på Höstdagarna

Också i november uppträdde på en stor scen med en dikt på Talentfactory

4 december fyllde 20 år och besökte vackra Tallinn med min mamma.

29.12.2016 kl. 00:00

Jullovslista

Visa 3 av dina julklappar

 

 

Vad ska du göra på jullovet?

Läsa, njuta och ta det lugnt.

 

 

Favoritserie?

Just nu ser jag på Skam det har blivit en av mina favoritserier men en annan är också Supernatural

Favoritbok?

Maresi av Maria Turtschaninoff

 

 

3 favoritsaker att göra på jullovet?

Läsa, åka pulka om det finns snö och se på serier.

Vilka förhoppningar har du för 2017?

Hmm, nja egentligen inget speciellt vill mest bara att det ska bli ett bra år. 

Favoritfärg?

Rosa och svart

Ett boktips?

Förr eller senare exploderar jag av John Green

En bok du vill läsa?

Naondel av Maria Turtschaninoff

En film du vill se?

Fifty shades of grey 2

 

28.12.2016 kl. 18:00

Min jul

Julafton firades i år hos farmor där vi åt god mat, delade ut och öppnade julklappar och hade det allmänt mysigt. Vädret ute var då inget julväder alls. Ingen snö, men det stormade och regnade. Och det var högvatten också. När vi skulle fara till gravgården för att tända ljus så blåste det och regnade jätte mycket. Så ljusen ville inte börja brinna och några hade redan slocknat så de fick man tända om igen. 

Juldagen var jag och mina syskon hos mamma där vi också åt julmat förstås, gröt och kaffe. Och det delades ut paket. 

Idag var vi igen hos farmor och åt julmat. Så mycket mat har man nog ätit på de här tre dagarna. 

Men en bra jul har det nog varit. 

 

26.12.2016 kl. 18:12

Winter wonderland

 

Några bilder från den plötsliga vintern som kom med 20 cm snö. Och till slut en selfie och vad mitt hår har växt sedan klippningen i maj, 

 
12.11.2016 kl. 17:03

En tidig julklapp

Min första julklapp som jag fick förra veckoslutet av min faster. Ett par vinterskor.


24.10.2016 kl. 20:00

 

 

 

-OM MIG-

Daniela Ikäheimo

20 årig bloggare,poet,
hobbyfotograf och frilansare
Lakto ovo vegetarian

min kreativa blogg:
www.lillapoeten.ratata.fi

Utbildad bildartesan
Studerar till närvårdare
Bloggare sedan 2009
Finlandssvensk från Nyland

Kontakt: danielaiblogg@gmail.com

Instagram: Kaleinad

Facebook sida: Daniela I

 

 

Follow