Midsommar

Då var midsommaren förbi, en lite annorlunda midsommar enligt mig då det var helt enkelt mycket program. 

Midsommarafton spenderades vi familjen hos min famo, där vi grillade och på kvällen kom det lite gäster och vi tände en kokkobrasa. Sen kom vi på att idag var det Hula Hula världsrekordet så vi bestämde att delta, så vi dansade på bryggan Hula Hula och det var super skoj. Jag skickade sedan in det så att vi också kom med till världsrekordet så det var lite en annorlunda afton. Dessutom var det första gången för mig att ha en kokkobrasa. Så fint och mysig kväll var det nog. 

 

 

 Den fina kokkobrasan

Midsommaraftons solnedgång

På midsommardagen hade vi åter gäster, och jag hade före bakat min första cheesecake som även var en vegansk cheesecake så ingen mjölk eller riktig ost i den. Men tyvärr hade den inte alls stelnat ordentligt så den började rinna men den var ändå jätte god. 

Så grillade vi också och jag hade gjort min egen mat inomhus, oumph kebab, batafranskisar, grönsaker och en sorts dipp. Super gott var det och härligt, dessutom spelade vi också lite UNO efter kaffet innan gästerna skulle fara hem. 

Publicerad igår kl. 16:02

Äntligen sommar!

 


 

 

Tog en liten bloggpaus men är tillbaka nu. Sommaren har börjat, fint och grönt där ute och värmen är här. Första veckan av mitt andra sommarjobb är snart förbi och på veckoslutet har jag massa program, då det ordnas en massa här i byn som jag bor i. 

Idag fick min lillasyster veta att hon kom in i den skola hon ville till super glad blev jag också, då hon hoppade av närvårdarutbildningen och kom nu in till en utbildning hon är intresserad av. Så blir en annorlundare höst för henne då skolan är ganska så långt borta från var hon bor. 

 

Publicerad 15.06.2017 kl. 20:00

Vacker söndags promenad

På söndagen var jag hos mamma, vädret var fint men lite blåsigt och vi bestämde att ta en promenad ut till havet. Hela sträckan hem och dit blev ca 4-5 km så en passlig söndagspromenad. Och så fint där var, dessutom var där ett café så jag tog en glass och en cola där. 

Vet inte vad jag ska kalla detta, kanske en plansch. Men iallafall visar planschen en målning av Albert Edelfelt som han har målat från samma ställe där vår promenad var till. 

Publicerad 05.06.2017 kl. 20:33

Sommarlov!

 


På torsdagen var det sista skoldagen innan sommarlovet. Tänk så tiden har gått. Nästa gång det är skola är först 30.8 så vi har ett extra långt sommarlov denna gång. 

 

Igår hade jag planer på att fara till Borgbacken men tyvärr blev det ändrade planer, så jag spenderade hela dagen i Borgå. Åt lunch, shoppade och var på den nyaste Pirates of Caribbean i 3D. Så hittade på iallafall att göra något roligt. Vet inte alls när jag är ledig nästa gång på sommarlovet, så därför ville jag göra något speciellt igår. Men det blev ändå en bra fredag, och filmen var över förväntan. Den var super bra och min andra 3D film jag tittat på. Idag har jag varit på min lillebrors avslutning han gick ut 4an. Hans avslutning var i kyrkan och lite kyligt var det nog. 

På måndagen ska jag på jobb, mitt första jobb denna sommar är på ett dagsläger för åk 1-4. 

Publicerad 03.06.2017 kl. 20:08

Första juni

Och så var sommaren här, iallafall enligt kalendern. Tyvärr for ju värmen iväg någonstans ganska så kyliga dagar har det varit. Men grönskan där ute den finns iallafall. 

Idag är det då första juni vilket betyder för mig sista skoldagen innan sommarlovet. Kan inte riktigt förstå hur snabbt den här terminen har gått. Kan inte heller förstå att detta studieår är förbi, nu har jag 2 år kvar sedan är jag färdig närvårdare.

Det känns som igår nästan iallafall när jag tog min första examen Bildartesan. Men 1 år har flugit förbi. Och klasskamraterna har gått sina egna vägar, men saknaden efter sin förra klass finns nog kvar. Träffade här i veckan en klasskamrat, vilket var trevligt att få prata med honom. Tyvärr är många från min förra klass arbetslösa då jobben inom vårt yrke är väldigt begränsade. Därför valde ju jag att studera vidare. 

Nu väntar jag på solen, och värmen att den ska komma igen. Och imorgon tar jag sommarlov ska till Borgbacken. Vet inte alls när jag får ledigt i sommar då jag har sommarjobb, men imorgon är det en ledig dag och då ska jag ha roligt. 

Bilden är från imorse, här och där i Borgå har någon målat där den fina texten. 

Publicerad 01.06.2017 kl. 08:03

Sista dagarna

En kort vecka, och sista veckan före sommarlovet. Inte så lugn som man skulle ha velat då alla dessa 4 dagarna har man ett prov. Så mycket av tiden går ut på att läsa. Men igår efter jag slutat så läste jag på ett prov vid ån här i Borgå. Var på restaurangen Kiva. Och vädret var så underbart så ville inte läsa inne i skolan. 

Beställde franskisar och en Pepsi där, min första gång jag var där och nog var det goda franskisar. Enda minuset var nog alla rökare. Borde vara förbjudet att få röka vid uteserveringar. Inte vill man vid sina restaurangbesök utomhus vara en passiv rökare. Så det förstörde nog saken lite. 

De resterande dagarna som kommer så har jag imorgon skola och en planeringskväll för ett dagsläger som jag är hjälpledare på nästa vecka. På torsdag sista skoldagen, och på fredagen far jag och några kompisar till Borgbacken om det inte regnar. Så dagarna går fort och sen är det sommarlov. 

Publicerad 30.05.2017 kl. 07:51

Snart sommarlov

Onsdag idag imorgon är det Kristi himmelsfärdsdag så då är man ledig. Skönt med två korta veckor innan sommarlovet. Helt otroligt snabbt mitt studieår har gått. Tyckte det var nyligen jag tog min examen men nu är det just 1 år sen. Tyckte det var nyligen jag började studera till Närvårdare men nu har just första året gått förbi. Otroligt hur tiden går snabbt. 

Idag började min dag med jobb och sedan skola. Dagen gick nog så fort och imorgon ska jag bara njuta och på fredag igen en kort dag. Och sen de 4 sista dagarna skola, med bl.a 2 prov. Så lite hektiskt blir det nog nästa vecka. Men sen så är det ju sommarlov. 

Publicerad 24.05.2017 kl. 21:17

Ofrivllig bloggpaus

Haft det super mycket på gång, var på Stafettkarnevalen som funktionär så blev en ofrivillig bloggpaus här imellan. Men i veckan kommer det många blogginlägg upp. 

Ja på torsdagen skulle jag förhandsinställa blogg inlägg men skolans nät funkade inte nästan på hela dagen. Så tyvärr kunde jag inte då förhandsinställa några inlägg. Så ni blev istället utan och bloggen ekat tomt. Jag for iallafall efter skolan och jobbet på torsdagen med bussen till Helsingfors och sedan tåget till Esbo där jag skulle sova övernatten. På torsdagen åt jag också på Rax och småshoppade lite.

Men på fredagen var det då dags att gå till Alberga där Stafettkarnevalen var. Jag var som funktionär där och min uppgift var att dela ut och fixa saft till alla som sprungit. Det var en lång och varm dag var där från 11-18. På lördagen var jag där från 9-16 tills jag blev och ta tåget tillbaks till Helsingfors. Där i Kampen åt jag en sallad och var och handlade lite roligt i Clas Ohlson. Och igår kom jag sent hem och var jätte trött efter 2 effektiva dagar. Men tur med vädret super soligt och sommarvärmen är här.

Publicerad 21.05.2017 kl. 14:55

Morsdag

 

Idag firar vi Morsdag, vår morgon började med att jag och min lillebror lagade frukost åt mamma. Sen var det dags för presentöppning och frukost åt mamma. 

På dagen drack vi kaffe, och en paj som mamma hade lagat. Jag hade dukat bordet dagen till ära. Och en fin ros fick hon också av mig. En härlig dag helt enkelt, hoppas ni andra också haft en fin morsdag! 

Publicerad 14.05.2017 kl. 14:57

Författarfrukost med Malin Båtmästar

Idag var det dags för Författarfrukosten med Malin Båtmästar som Ratata, Förlaget och Mat ordnade. Vi var 8 stycken som var där på MAT catering som ligger i Helsingfors på Stora Robertsgatan 20-22. Och det var helt jätte roligt att få höra Malin prata om hennes blogg och hennes bok. Och ett helt super bra att få träffa de andra som var där på plats bl.a Jenna och Julia. Och förstås ger jag massa pluspoäng åt platsen. Väldigt fint där och väldigt gott var det. 

Så här fint var det, vi satt alla i ett bord. Och jag köpte genast boken, så fin den är. Ska kolla den genast när jag hinner och kolla vad där finns. Och så fick alla en Goodiebag jag visar den i ett annat inlägg.

Den härliga brunchen jag tog, det var en sandwich med sötpotatis, en smoothie och någon sorts bowl och så kaffe till det. Jag tog den veganska varianten, detta brunch set kostade 19 euro. 

Malin och Jenna

Julia

Själva boken som Malin har gjort, Naturligt Glutenfritt heter den. Och jag är så förtjust i omslaget väldigt fint. 

Publicerad 13.05.2017 kl. 18:11

Kiasma

Var första gången till Kiasma den 22.4 då jag var i Helsingfors ett helt veckoslut. Så tyckte det skulle vara roligt att besöka ett museum och valde Kiasma då jag aldrig gått där. Och att Kiasma har nutidskonst vilket jag tyckte blir säkert intressant. Dock kostade det ganska så mycket för biljetten 14 euro skulle de ha.

Här är inne i själva Kiasma tyckte Kiasma var en jätte fin byggnad både inomhus och utomhus. Väldigt luftigt inrett och modernt.

 

I ett rum var det såna här dockor på kappsäckar, och vissa hade någon sorts fallskärm eller så också. Intressant och annorlunda. 

 


 

En av mina favoriter var de här fina glasburkarna med någo sorts blommor och blad som man gjort där inne. 

 

Och i ett annat rum fanns det lite tavlor, och denna gillade jag mest av att där var en häst.
Efter mitt besök på Kiasma så besökte jag också deras shop där jag handlade lite souvenirer. 

#ratatasbloggutmaning

Publicerad 11.05.2017 kl. 07:55

Veckoplanering v.19

Haft ett intensivt Kongress veckoslut bakom mig nu, ett inlägg om Kongressen kommer upp senare på bloggen. Men tänkte lägga upp ett inlägg extra idag fast jag bloggade igår. Tänkte börja med en serie här på bloggen som heter Veckoplanering och skriva om min vecka och planer helt enkelt.

- På lördagen ska jag på mitt första ratata evenemang. Jippi väntar så. Det är en författarfrukost med Malin Båtmästar i Helsingfors.

- På söndagen är det morsdag och då ska jag förstås fira min fina mamma <3

- Var idag på tutorplanering vi planerade om hur och vad vi ska göra med de nya ettorna på första skoldagen.

- Sen har jag då som vanligt skola varje dag denna vecka och jobb på tisdag-torsdag. 

Så ser min vecka ut för vecka 19.

 

Publicerad 08.05.2017 kl. 20:46

Äntligen är våren här!

Underbar start på veckan har det varit, för att våren är äntligen här och solen och värmen. Och äntligen börjar allt komma i liv, växterna och blommorna bara blommar på där ute. Helt härligt väder helt enkelt. 

Jag haft massa på gång dessa dagar. Igår ringde de från radion till mig och ville intervjua mig om bussarna då dragit en massa viktiga bussar till stan. Så nu är det tyvärr jätte svårt att åka med bussen då det knappt går några bussar. Ett exempel är idag då jag slutade där vid klockan 14, men bussen hem for först 16.30 som dessutom var 20 minuter försenad så jag var hemma idag först klockan 18. Inte så roligt precis. 

Intervjun borde komma upp imorgon länkar till den när den har kommit upp iallafall. 

Tack vare det underbara vädret har jag bara njutit, var igår på glass efter skolan på terassen i Borgå helt underbart var det. 

 

 
Igår på kvällen var jag på Tjejharmoni det är en grupp som kyrkan har som det ordnas en gång i månaden för över 18 åriga kvinnor. Och igår hade vi då vår avslutning och på temat var Hattfest. Så jag hittade denna hatt hos min famo som har varit min gamlamommos hatt och den är troligtvis från 60 talet.
 
Och idag efter skolan blev jag och vänta på bussen ganska så länge. Men jag och mamma hade bestämt träff och vi var till ett café här i Borgå som heter Cabriolé och vi tog varsin kakbit och kaffe super gott var det.
 
Och imorgon är det redan torsdag då snabbt denna vecka går då när man var ledig på måndagen. 
 

#ratatasbloggutmaning

 

 

Publicerad 03.05.2017 kl. 19:41

Valborgsmässoafton

Igår var det valborgsmässoafton och vädret var nog väldigt konstigt. Kallt, regnigt och kom ibland t.o.m snö. Vi var hela familjen igår hos vår famo och firade valborgsmässoafton. Mysigt var det nog att vara där. 

Famo hade lagat hemlagade munkar och mjöd, så himla gott. Hemlagade är nog bara så mycket godare än de från butiken. 

Sedan var jag ute en stund i regnet, och fotade. Tulpanerna håller på att komma upp i rabatten. Äntligen börjar man se mera vårtecken där ute också. 

Sen åt vi också förstås mat där. Och så spelade vi Uno och hade det trevligt helt enkelt. 

 

 

Efter klockan 18 så skålade vi med alkoholfri skumpa. Och kollade lite från Helsingfors och Åbo på tvn valborgsfirandet där. 

Så en fin valborgsmässoafton blev det nog men vädret kunde verkligen varit bättre igår. 

#ratatasbloggutmaning

 

Följ mig på Instagram:

 

Publicerad 01.05.2017 kl. 15:27

Lördag

Jaha igår var det så fint väder, soligt och ganska så varmt. Men idag kom den där så kallade takatalvi. Det snöar hos oss som bäst och blåser dessutom. Och ett tunt vitt snötäcke har täckt marken. Jag som hoppades på att våren var här, men nähä. Men som det ser ut nu så ska vädret snart ändra sig och veckan som ska komma ska bli varm och solig det får man verkligen hoppas på.

 

 

Ja så här fint var det igår och soligt och hittade denna fina blomman. 

Idag är det då lördag och snart första maj vilket betyder att det borde vara våren men vädret är nog så konstigt i år. Idag har jag inte riktigt gjort något utan tiden har bara flygit iväg. Tänkte kolla på Skam på arenan då jag är ännu bara på säsong 2 som jag tycker är ganska en så trög säsong. Därför har jag liksom stannat där och de flesta avsnitten på säsong 2 är ganska långa också. 

Men vill se på det så att jag kan se säsong 3 och sen de nyaste avsnitten på Skam. 

Jag brukar se Skam på arenan tips! 

 

Publicerad 29.04.2017 kl. 18:03